Dan mrtvih

Se odpravljate na pokopališče? Pričakujte gnečo in upoštevajte prometno ureditev

M.K.
28. 10. 2016, 09.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na pokopališčih v teh dneh pričakujejo večje število obiskovalcev. Zlasti v večjih mestih upoštevajte morebitno spremenjeno ureditev in uporabljajte javni prevoz.

Thinkstock
Fotografija je simbolična

V okolici pokopališča Žale v Ljubljani posebne prometne ureditve tudi tokrat ne bo, mestni avtobusi pa bodo vozili po prilagojenem voznem redu.

Obiskovalcem pokopališča Žale bo na urejenih parkiriščih 29. oktobra do vključno 1. novembra 2016 omogočeno brezplačno parkiranje. Parkiranje na Tomačevski cesti ne bo možno.

Shema urejenih parkirišč v okolici ljubljanskega pokopališča Žale.

Parkirišča v bližini pokopališča Žale: 

P1 – pri cerkvi Sv. Križa
P2 – ob Pokopališki ulici pri Plečnikovih Žalah
P3 – pri Zavodu za rehabilitacijo
P4 – parkirišče ob Koželjevi ulici
P5 – Nove Žale
P6 – ob Kranjčevi ulici
Parkirna hiša ŠRC Stožice

V času od 26. 10. do vključno 1.11.2016, bo parkiranje možno tudi na dveh začasnih parkiriščih, ob Tomačevski cesti in ob Koželjevi ulici.

Voznike prosijo, naj parkirajo le na za to urejenih površinah in naj upoštevajo prometno signalizacijo ter navodila redarjev.

Prometna ureditev na Tomačevski cesti tudi tokrat ne bo spremenjena in bo potekala dvosmerno. Za invalide in tiste, ki težko hodijo, bo na pokopališču organiziran brezplačen prevoz z električnimi vozili.

Praznični režim voznih redov avtobusov ljubljanskega potniškega prometa 

Avtobusi mestnega potniškega prometa bodo v ponedeljek, 31. oktobra, in v torek, 1. novembra 2016 obratovali po posebnih voznih redih, prilagojenih povečanemu obisku pokopališča na Žalah. Na linijah 2, 7 in 22 bo vozilo večje število avtobusov kot običajno. Liniji 19I in 19B bosta obratovali po prirejenem nedeljskem voznem redu, dodatno pa bo uvedena linija 19, katera bo obratovala po trasi Barje – Tomačevo. Prav tako bodo obratovale linije 11B, 18, 21 in 22, katere ob nedeljah ne obratujejo. Vse ostale linije mestnih avtobusov bodo obratovale po prirejenem sobotnem voznem redu. Za linije 1B, 3, 3G, 6B, 8 in 27K bo veljal nedeljski vozni red.

Za vse, ki težje hodijo, bosta v času praznikov na Žalah na voljo dva odprta Kavalirja, in sicer od srede, 26. oktobra, do ponedeljka, 31. oktobra 2016, med 9. in 17. uro, ko bosta obiskovalce zapeljala do želenih lokacij. Vozili lahko v tem času ustavite kjerkoli in kadarkoli oziroma ju pokličete na telefonsko številko 031 666 332. V primeru močnega dežja ali sneženja Kavalirja ne bosta aktivna.

Shema spremenjenih linij mestnih avtobusov do ljubljanskega pokopališča Žale v času praznikov.

V ponedeljek, 31. oktobra, in v torek, 1. novembra bosta liniji 12 in 12D delno spremenjeni in bosta obratovali mimo Žal v obeh smereh. 

V ponedeljek, 31. oktobra 2016, in torek, 1. 11. 2016 bo zaradi boljše pretočnosti potnikov samo na postajališču Žale mogoč vstop in izstop na vseh vratih avtobusov. Validacijo Urbane (plačilo prevoza) bodo potniki lahko izvedli neposredno pri kontrolorjih LPP, ki bodo stali pri vratih.
Na vseh linijah, ki vozijo mimo Žal (2, 7, 19, 19B, 19I in 22) - bodo od 29. oktobra do 1. novembra 2016 vozili nizkopodni, zgibni avtobusi.

Vse aktualne informacije o voznih redih avtobusov LPP lahko potniki spremljajo na spletni strani www.lpt.si.

V nedeljo zaradi Ljubljanskega maratona tudi popolna zapora

V nedeljo, 30.10.2016, bo na območju pokopališča Žale, do 8. do 16. ure veljala popolna zapora za mestne avtobuse zaradi prireditve Volkswagen 21. Ljubljanski maraton. Omejen bo tudi dostop z osebnim vozilom in bo možen le po Tomačevski cesti, s strani obvoznice. Več informacij o tem:
http://vw-ljubljanskimaraton.si/sl/news/obvestilo-uporabnikom-cest