Razpis

Ura tiktaka: časa je le še do 12. ure

T.L./STA
24. 10. 2016, 07.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Izpolnjevanje pogojev in sposobnost kandidatov za opravljanje dela se bosta presojala na podlagi navedb v prijavi in pogovorov s kandidati, ki jih bo upravni odbor ZZZS opravil v novembru.

Profimedia
Na razpis se je mogoče prijaviti še danes do 12. ure.

Kandidati, ki bi želeli zasesti mesto prvega moža Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), se lahko na razpis prijavijo še danes do 12. ure. Novega generalnega direktorja javne zdravstvene blagajne iščejo po tistem, ko je ZZZS zapustil dolgoletni direktor Samo Fakin. V vmesnem času pa ZZZS kot vršilec dolžnosti vodi Marjan Sušelj.

Med pogoji, ki jih morajo izpolnjevati kandidati, so izobrazba, pridobljena po študijskih programih izobrazbe druge stopnje, ter najmanj pet let delovnih izkušenj, ki dokazujejo, da imajo kandidati strokovne, vodstvene, organizacijske in druge poslovodne sposobnosti za opravljanje dela. Poleg tega morajo kandidati predložiti program za štiriletno mandatno obdobje v skladu z opredeljeno strategijo razvoja zdravstvenega zavarovanja.

Pogovor v novembru

Izpolnjevanje pogojev in sposobnost kandidatov za opravljanje dela se bosta presojala na podlagi navedb v prijavi in pogovorov s kandidati, ki jih bo upravni odbor ZZZS opravil v novembru, piše v razpisu.

Generalnega direktorja ZZZS na predlog upravnega odbora imenuje skupščina zavoda za štiri leta. K njegovemu imenovanju pa mora dati soglasje tudi državni zbor. Kandidati bodo o izbiri obveščeni v 30 dneh po imenovanju na skupščini zavoda. Pogodba o zaposlitvi se sklene za določen čas, in to za čas trajanja mandata generalnega direktorja.

ZZZS od 15. septembra kot v. d. vodi Sušelj, ki je na tem mestu nasledil dolgoletnega prvega moža ZZZS Sama Fakina.