Povzročili škodo davkoplačevalcem

SLS podala kazensko ovadbo proti DUTB

J.P.
14. 10. 2016, 14.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V stranki SLS so že pred več kot tednom dni zahtevali odstop odgovornih na DUTB in njihovo kazensko odgovornost, je zapisano na spletni strani stranke.

STA
Marko Zidanšek, predsednik stranke SLS

Ogorčeni so, da spričo medijskih navedb »o obhodu zakona glede omejitev plač direktorjev državnih podjetij« o kazenski odgovornosti Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) od njih ni zahteval pojasnil in protiargumentov nihče, ki naj bi bil za to pristojen. Sploh, ker dodatna razkritja kažejo, da naj bi DUTB s svojim delom povzročila veliko škodo slovenskim davkoplačevalcem. »Obstaja namreč velika verjetnost, da so s svojim delom zavestno povzročili, da so se slabe terjatve prodajale nazaj prvotnim lastnikom. Kar bi pomenilo, da gre pri tem za nezakonito in nesprejemljivo pranje denarja. Prav tako so se nekatere terjatve npr. od Polzele, d. d., znašle v vnovičnem in celo dražjem odkupu s strani države, natančneje SDH, nazaj,« je zapisano na spletni stranke SLS.

Danes so »na Generalno policijsko upravo RS in Vrhovno državno tožilstvo RS podali kazensko ovadbo proti članom upravnega odbora in nadzornega sveta DUTB zaradi kaznivih dejanj oškodovanja javnih sredstev, opustitve nadzora in zlorabe uradnega položaja«, je povedal mag. Marko Zidanšek, predsednik stranke SLS.