Dobrodelno plezanje

Dejanu bodo pomagali okrevati

pk
30. 9. 2016, 19.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V začetku letošnjega leta je pretresla vest, ki je prispela iz Trbiža v Italiji. Pri plezanju po tamkajšnjih ledenih slapovih sta se poškodovala dva alpinista. Eden od njiju, Dejan Koren, je utrpel zelo hude poškodbe. Vipavec še vedno okreva.

dejankoren.si
Mladi Vipavec okreva v rehabilitacijskem centru pri Novi Gorici. Zanj prijatelji organizirajo dobrodelno plezalno srečanje.

Dejana Korena v Vipavski dolini, pa tudi širše, sploh v alpinističnih krogih, zelo dobro poznajo. Petintridesetletni Vipavec je vrhunski alpinist, tudi alpinistični inštruktor, ki se s tem ukvarja že dve desetletji, od tega zadnjih deset let profesionalno. Pred osmimi meseci pa je doživel nesrečo.

Nanj je padel led

Zbrana sredstva bodo namenjena alpinistu, njegovi ženi in hčerkici.

Njegovo in kolegovo plezanje po ledenem slapu na Jerebici nad Rabeljskim jezerom pri Trbižu onkraj meje se letošnjega januarja zaradi spleta nesrečnih okoliščin ni končalo dobro. Z vrha ledenega slapa se je odlomilo nekaj kosov, ki so padli na oba fanta.

Petintridesetletni Vipavec je bil hudo poškodovan, zato so ga s helikopterjem odpeljali v videmsko bolnišnico, prav tako Idrijčana, starega 20 let, ki je dobil poškodbe nog, a ni bil v smrtni nevarnosti. Prognoze so bile za Dejana precej slabe.

Pozitivna gesta

Trenutno je 35-letnik v rehabilitacijskem centru Stara Gora pri Novi Gorici, kjer počasi okreva. Pri tem pa bi mu radi pomagali njegovi prijatelji; ti so se odločili, da organizirajo dobrodelno plezalno srečanje v Kampu Tura, ki leži pod Gradiško turo, nad Vipavo.

S prostovoljnimi prispevki, ki bodo zbrani v nedeljo, 9. oktobra, ko dogodek tudi poteka, bodo pomagali Dejanu na poti okrevanja, pa tudi njegovi ženi Stanki in njuni hčerki Tinkari.