Krepitev sodelovanja

Počivalšek na lov za arabskimi investicijami

R.T.
21. 9. 2016, 09.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

S 50-člansko gospodarsko delegacijo bo iskal možnosti in priložnosti za krepitev gospodarskega sodelovanja z Združenimi arabskimi emirati.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo
Delegacija iz Združenih arabskih emiratov je Slovenijo obiskala lani, ko sta jih sprejela tako minister Zdravko Počivalšek kot tudi minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.

Trg Združenih arabskih emiratov je perspektiven, piše Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Slovenska turistična organizacija (STO) in številna podjetja se zato še toliko bolj vneto promovirajo. "Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) namreč verjamemo, da imamo za ta trg odličen produkt – izjemno zeleno, raznoliko državo, bogato z vodami. Slovenija je z ZAE povezana z ZAE preko letališč Zagreb, Dunaj, Frankfurt, iz Benetk. Želimo pa si neposredne povezave, ki se bo obrestovala v večji turističnih in gospodarskih tokovih med državama," je včeraj ob začetku dvodelnega obiska v Abu Dabiju in Dubajo poudaril minister Zdravko Počivalšek.

41. najpomembnejši zunanjetrgovinski partner

Združeni arabski emirati so 41. najpomembnejši zunanjetrgovinski partner Slovenije. Lani je blagovna menjava med državama dosegla za preko 88 milijonov evrov. Slovenska podjetja so izvozila za dobrih 83 milijonov evrov blaga za trg Združenih arabskih emiratov in za dobrih 9 milijonov evrov storitev. Podjetja iz Združenih arabskih Emiratov pa so lani v Sloveniji izvedla za 17,5 milijona evrov investicij.