Nespodobno povabilo

Seks v zameno za službo

Simon Rosc
8. 9. 2016, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Imenujmo jo Suzana. Njeno pravo ime hranimo v uredništvu, da jo zaščitimo pred očmi javnosti. Bomo pa z vami delili njeno zgodbo v opomin, da nepridipravi ljudi ne bi izkoriščali na tak način, v že tako hudih časih, ki jih preživljajo.

Profimedia
Nepridiprav je od Suzane želel tudi podatke pod pretvezo, da jih bo posredoval znanki, preko katere bi ji priskrbel službo.(fotografija je simbolična)

Prvi del sporočil je vseboval nagovarjanje z osladnimi opazkami in komplimenti. Suzana jih je opisala kot »poslinjene besede«. Že takoj na začetku pa je dal vedeti, da hoče, da se spoznata.

Predstavljajte si, da ste brez službe in v situaciji, ko bi za redni zaslužek storili karkoli. In nepridipravi prežijo prav na takšne posameznike. To se je zgodilo tudi Suzani, ki je naletela na Damjana. Obljubljal je službo, a tukaj se pojavi trik. Damjan je želel protiuslugo. In to ne kakršnokoli. Želel je, da mu žrtev plača s spolnim odnosom.

Začel je s »poslinjenimi« besedami

Žrtev je spregovorila za naš časnik. Svojo bridko izkušnjo je opisala takole: »Dodal me je na facebook profilu. Jaz sem ga sprejela. Takoj na začetku me je kliknil in začel s 'poslinjenimi' besedami, češ, kako v redu izgledam. Nato je sledil pogovor; če sem samska in če bi se rada spoznala. Rekla sem mu, da nisem in da ga nimam namena spoznati, saj me ne zanima. Nakar je nadaljeval s komentarji, da me želi spoznati.

Potem me je začel spraševati, kje delam. Rekla sem, da trenutno ne delam, ampak delo iščem. Nato je začel, češ, da ima on poznanstva v Mercator centru v Mariboru in naj mu posredujem svoje podatke, da jih bo posredoval dalje in me priporočil. Podatke naj bi posredoval svoji znanki, ki bi naj bila nekakšna vodja v tej trgovini. Podatkov mu nisem želela dati, ker ga sploh ne poznam, če pa bo za kakršnokoli delo izvedel, sem ga prosila, naj mi javi.«

Ko je ugotovil, da je njegova žrtev brezposelna, je želel to izkoristiti v svoj prid. Brez kančka morale je Suzani ponudil svoje usluge za njene protiusluge.

Zaželel si je orale

Vse do sem je pogovor potekal dokaj normalno, nato pa se je zgodilo tisto, zaradi česar to zgodbo sploh objavljamo. Damjan je želel Suzanino brezposelnost izkoristiti za posteljne užitke. Iz pogovorov, ki nam jih je poslala Suzana, je razvidno, da je želel v zameno za službo spolne usluge.

Želel je, da se v zameno za priporočilo nekajkrat srečata. Suzana mu je odgovorila, da ne ve, kam točno cilja, sledil pa je šokanten odgovor: »Poližem ti in ti meni pofafaš. Brez seksa. Trikrat se dobiva in potem vse skup pozabiva.« Suzana ni bila pripravljena sprejeti takšnega nespodobnega povabila in je Damjana odslovila z jasnim ne.

Ne le, da gre za najmanj neprimeren predlog, in to od osebe, ki je, kot smo izvedeli, povrhu vsega poročena, gre predvsem za opozorilo pred podlimi nameni posameznikov, ki izkoriščajo nesrečo drugih.