ŠKOCJAN

Vrtec v župnišču

lm
3. 9. 2016, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Zaradi prostorske stiske otrok v vrtcu Radovednež, ki deluje pri OŠ Frana Metelka Škocjan, se je občina odločila za dozidavo in nadzidavo vrtca. V času dograditve vrtca so tri skupine otrok namestili v župnišče.

Dolenjski list
Škocjanski župan Jože Kapler poudarja, da so skušali biti pri iskanju nadomestnih prostorov čim bolj racionalni.

Dozidava in nadzidava vrtca Radovednež je bil glavni razlog za sklic prve izredne seje občinskega sveta pretekli teden. Za najugodnejšega izvajalca je bilo izbrano novomeško podjetje PAM, in čeprav je bilo sprva načrtovano, da bodo dela potekala ob nemotenem delovanju vrtca, se je že ob pripravljalnih delih, ki so se začela te dni, izkazalo, da zlasti zaradi varnosti to ni najbolj preudarna odločitev. Kot je na izredni seji povedal župan Jože Kapler, so takoj pristopili k iskanju nadomestnih prostorov za selitev oddelkov vrtca za čas gradnje.

Dolenjski list
Vrtec Radovednež bodo nadzidali in dozidali. Groba dela naj bi se zaključila do 1. decembra letos.

Za najem nadomestnih prostorov za potrebe vrtca bo občina plačala 5500 evrov.

»Skušali smo biti najbolj racionalni in smo razmišljali o več lokacijah, a se nazadnje odločili za Župnijski dom dr. Ignacija Knobleharja Škocjan, kjer je vrtec že deloval in kjer so malčkom že prilagojene sanitarije, ena učilnica že ima oblogo ... Župnik Tone Dular je pokazal razumevanje za naše težave in dogovorili smo se, da občina začasno najame spodnji del župnijskega doma za potrebe vrtca,« je dejal Kapler. Gre za 360 kvadratnih metrov prostora. Od 1. septembra do 1. decembra, ko naj bi bila pri vrtcu končala groba dela, tako v domu delujeta dve skupini malčkov. Ena skupina otrok bo tu ostala do konca šolskega leta oziroma do pridobitve uporabnega dovoljenja za nove prostore vrtca, kar je bilo dogovorjeno že prej.

Dolenjski list
Z župnikom Tonetom Dularjem se je občina dogovorila za začasni najem spodnjega dela župnijskega doma.

Tudi v prostorih šole

Kot pravi ravnateljica šole in vrtca Irena Čengija Peterlin, gre tretja skupin otrok v šolske prostore, kjer bodo tako tri skupine, ena pa za zdaj ostane v vrtcu. »Tako bo gradnja potekala hitreje in dokaj nemoteno. Čas gradnje terminsko ni ugoden, vendar je pomembno, da se je začela. Delo bomo v vrtcu in šoli organizirali tako, da bo predvsem in na prvem mestu zagotovljena varnost otrok in zaposlenih. Vse starše in zaposlene prosimo za razumevanje in upamo, da se bomo v novi vrtec lahko vselili že prihodnje leto,« pravi Čengija Peterlinova.

Dolenjski list
Ravnateljica šole in vrtca Irena Čengija Peterlin vse starše otrok prosi za razumevanje.

Najemnina

Svetniki so na seji soglasno potrdili najem nadomestnih prostorov za potrebe vrtca in zagotovitev plačila najemnine – skupaj 5500 evrov (za najem dveh učilnic 630 evrov za tri mesece in za najem ene učilnice za sedem mesecev 500 evrov; oboje brez davka). V najemnini so všteti vsi obratovalni stroški: elektrike, vode, ogrevanja.