Nad medije

Pirc Musarjeva ob Melaniji: "Zelo je prizadeta"

R.T.
2. 9. 2016, 12.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pirc Musarjeva zastopa Melanio Trump, ki obljublja, da bo uporabila vsa dopustna pravna sredstva.

Arsen Perić/M24
Nataša Pirc Musar.

Melania Trump se je odločila, da bo sprožila pravne postopke tudi v Sloveniji potem, ko so se v domačih in tujih medijih pojavili zapisi, da naj bi delala kot spremljevalka moških ter da naj bi na takšen način tudi spoznala sedanjega moža Donalda Trumpa

V Sloveniji Trumpovo zastopa Nataša Pirc Musar, ki je medijem že posredovala daljšo izjavo po pooblastilu Melanije Trump. Objavljamo večji del zapisa Pirc Musarjeve.

"Melania Trump je v zadnjih dneh sprožila več pravnih postopkov proti različnim slovenskim izdjateljem medijev in založbi, konkretno proti Slovenskim novicam oz. reviji Suzy, Bojanu Požarju, Igorju Omerzi, Založbi OMBO, ki je v lasti teh dveh avtorjev in proti Adamu Schlechterju. V vseh primerih zaradi lažnih in žaljivih izjav o tem, da je v devetdesetih letih delala kot spremljevalka (ang. escort). Vse takšne izjave so povsem neresnične, posegajo v njeno dostojanstvo, škodujejo njenemu ugledu in dobremu imenu ter so posledično za njo osebno tudi zelo boleče. Gospa Trump razume, da je v času trajanja ameriške predvolilne kampanje mediji bolj izpostavljena javnosti, toda to medijem brez dvoma ne daje nobene pravice pisanja o njenem osebnem in družinskem življenju, še manj seveda lagati o tem," je zapisano v dopisu. 

Ne bo dopustila poniževanja

Pirc Musarjeva nadaljuje, da v teh dneh odvetniki v ZDA, Veliki Britaniji in Sloveniji pregledujejo številne članke in se odločamo, v katerih primerih bomo v imenu Trumpove zahtevali zadoščenje in vložili tožbo, "že danes pa lahko rečemo, da bo naša stranka uporabila vse dopustna pravna sredstva, če bodo posamezniki in mediji še naprej širili laži o tem, da je gospa Trump v času svoje manekenske kariere delala kot spremljevalka. Naša stranka ne bo dopustila, da se jo v javnosti ponižuje in žali, prikazuje kot dekle, ki si poti v vrh mode ni utrlo s trdim delom, pač pa z nudenjem spolnih uslug – s čimer naj bi 'prišla do bogatega moža' ".

Reuters
Melania in Donald.

"Vse njene zadolžitve so se nanašale zgolj na manekenstvo. Nikoli in nikdar ni delala kot spremljevalka ali nudila spolnih storitev, niti nikoli ni slišala ali videla, da bi v agenciji Metropolitan ali za g. Zampollija manekenke ali kdorkoli drug, ki je sodeloval s to agencijo, ponujal ali opravljal spolne storitve. Vedno je imela le eno predstavitveno brošuro (book oz. composite card) izključno s profesionalnimi modnimi fotografijami, ki jo je uporabljala izključno za delo manekenke. Nikoli ni imela dveh predstavitvenih brošur, niti nikoli ni slišala ali videla, da bi katerakoli manekenka imela dve (eno za manekensko delo in eno za delo spremljevalke oziroma za “seksualne posle”) kot napačno trdi avtor. Trditve, da je ga. Melania Trump ponujala storitve spolne spremljevalke, da je bil g. Paolo Zampolli njen zvodnik in da je bila vpletena v nezakonite posle, so popolnoma neresnične in jih ga. Trump ostro zanika. Vsa spremljajoča namigovanja o tem, da ima »dvojno moralo« in da je »preko zvodnika prišla do bogatega moža« pa so tudi skrajno žaljiva in grobo posegajo v osebnostne pravice ge. Melanie Trump, zlasti v njeno pravico do časti in dobrega imena. Ga. Melania Trump je zaradi neresničnih navedb in lažnega prikazovanja njenega zasebnega življenja hudo prizadeta, še toliko bolj, ker gre za medije iz njene rodne države, za katere svetovna javnost po naravi stvari na splošno ocenjuje, da razpolagajo z najbolj verodostojnimi informacijami," je v dopisu po pooblastilu Trumpove še zapisala njena odvetnica.