Razmere na slovenskih cestah

Vozite previdno, zastoji že po večini slovenskih cest

A.K./STA
13. 8. 2016, 08.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na pomurski avtocesti zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas med Turniščem in razcepom Dolga vas proti Lendavi.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg približno kilometer. Zaradi nadzora prometa na avstrijski strani občasno zapirajo predor. Gneča z zastoji je tudi na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji.

Na podravski avtocesti med Hajdino in razcepom Draženci je zastoj dolg šest kilometrov, nadaljuje se na cesti Draženci - Podlehnik - Gruškovje. Pot se od Šentilja do Gruškovja je daljša za približno eno uro. Manj obremenjeni mejni prehodi so Dobovec, Zavrč ali Središče ob Dravi.

Na pomurski avtocesti na izvozu Pince v smeri Madžarske nastaja zastoj zaradi povečanega števila vozil na počivališču. Gneča z zastoji je tudi na cestah Šmarje - Dragonja, Portorož - Sečovlje, Kozina - Starod, med Obrovom in mejnim prehodom Starod ter pred mejnim prehodom na relaciji Ilirska Bistrica - Jelšane.

Na mejnem prehodu Gruškovje je čakalna doba za vstop v državo pol ure, za izstop pa 40 minut, nastaja daljši zastoj. Na mejnem prehodu Dragonja se za izstop iz države čaka pol ure, promet pri izstopu je povečan. Na mejnem prehodu Starod je čakalna doba pri izstopu eno uro, promet pa je povečan tudi pri izstopu iz države na mejnih prehodih Jelšane in Sečovlje.

Na štajerski avtocesti je med Vranskim in cestninsko postajo Vransko proti Mariboru zaradi okvare vozila oviran promet.

Na hitri cesti skozi Maribor je zaradi del zaprt pokriti vkop Maribor proti Šentilju. Obvoz je urejen. Na ljubljanski severni obvoznici je zaradi del zaprt priključek Bežigrad proti Štajerski oziroma Dolenjski, ostali priključki so odprti. Na gorenjski avtocesti je proti Avstriji je prav tako zaradi del zaprt priključek Kranj - vzhod. Obvoz je predviden preko Brnika ali priključka Kranj zahod.