IZBIRA

Cene taksi storitev, na kaj je treba biti pozoren in koga poklicati

P.R.
28. 5. 2016, 17.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

S taksiji se vozimo vsi, mlajši, malce starejši, ljudje srednjih let, upokojenci. Nekateri v službo, drugi v trgovino, tretji na tržnico. Med glavnimi dejavniki, ki vplivajo na to, kateri taksi bomo izbrali, sta vsekakor cena in odzivnost.

Profimedia
Na Svet24 smo preverili cene taksi storitev za dijake in študente.

Za prevoz s taksijem se odločajo vsi. Tako nam prevoz zaupajo mnogi sogovorniki: starši, ki želijo, da njihovi otroci varno prispejo v šolo oziroma na obšolske dejavnosti, upokojenci, invalidi, turisti. Večinoma se ljudje odločamo za prevoze do zdravstvenih domov, centra mesta oziroma do ciljev, kjer parkirišče ni zagotovljeno oziroma so parkirne hiše dražje. Sogovorniki pravijo, da se velikokrat zgodi, da vožnja s taksijem v obe smeri stane manj kot pa dve parkirni uri v parkirni hiši. Ponudba taksi storitev je v mestih, predvsem v Ljubljani, zelo pestra in včasih je težko izbrati med vsemi ponudniki. 

Taksi služba Startnina v €; Cena/km v €; Skupaj za 10 km v €

Taxi društvo Ljubljana 1,50; 1,10; 12,50

Gea Taxi 1,00; 1,00; 11,00

Metro 0,95; 0,89; 9,85

Intertours Taxi 1,00; 0,69; 7,90

Junija se končuje šolsko leto in marsikateri študent pa tudi dijak se udeleži večerne zabave, ki jih je v tem času pred poletjem največ. Pogosto pa se zgodi, da imajo dijaki in študenti težave s prevozom na zabavo ali z zabave domov. Na Svet24 smo preverili cene taksi storitev za dijake in študente. 

Za nepoučene naj povemo, da je cena odvisna od načina naročila taksija; najdražje je, če boste taksi želeli ustaviti naključno na ulici. Priporočamo, da si izberete svojega ponudnika in taksi naročite po telefonu ter si tako zagotovite nižjo ceno. Prav tako vsem uporabnikom taksi storitev predlagamo, da si taksi naročijo pri uveljavljenih podjetjih, saj je tako manj možnosti, da bodo razočarani nad storitvijo. 

»Tiste, ki nas še ne poznajo, želimo prepričati, da smo taksi služba z dostopnimi cenami, ki se obenem trudi za zadovoljstvo strank,« pove direktor podjetja Intertours Taxi Smail Dautović. »Še vedno pa smo taksi služba, ki ima največ posluha za dijake in študente, saj imamo zanje najnižjo ceno v Ljubljani – 69 centov na tekoči kilometer,« doda. In brez skrbi, če se vam kam mudi, Intertoursovega taksija ne boste čakali več kot pet minut, če se nahajate v radiju deset kilometrov od centra Ljubljane. Kot razloži Dautović, si Intertours za naklonjenost strank prizadeva z več različnimi ugodnostmi, tudi z ukinitvijo nočnih, nedeljskih in prazničnih tarif, različnimi možnostmi plačila (gotovina, vse plačilne in kreditne kartice, storitev Moneta, prek naročilnice) in zaračunavanjem le s potniki prevoženih kilometrov. »Na trgu smo že od leta 1992 in v vozilih kot prvi in edini v Sloveniji ponujamo uporabo brezplačnega interneta. Ena izmed pomembnih ugodnosti je ponudba brezplačnega povratnega prevoza v primeru, ko se stranka pelje dlje kot 40 kilometrov. Posebno pozornost pa posvečamo otrokom, starejšim, invalidom in osebam s posebnimi potrebami.« Prednost te družbe je tudi, da si z lahkoto zapomnite številke za naročanje taksija. Preprosto vtipkate BREZPLAČNO 080 in sledite črkam T A X I. 

In še nasvet za konec. Vsekakor se vam izplača o naročilu taksija razmišljati, še preden ga boste zares potrebovali.