Najbolj srečni nesrečnež

Navdihujoča zgodba o Andreju Krivcu

pk
19. 5. 2016, 17.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Optimizem, ki ga oddaja mladi Andrej Krivec iz Nove Gorice, je nalezljiv, predvsem pa navdihujoč. Po prometni nesreči in težkih prognozah zaradi hude poškodbe se vztrajno in uspešno rehabilitira.

osebni arhiv
Andrej Krivec s svojo vztrajnostjo navdihuje mnoge.

Lanski februar je življenje Novogoričana in njegovih bližnjih obrnil na glavo. V prometni nezgodi se je namreč Andrej hudo poškodoval, utrpel je poškodbe na tretjem vratnem vretencu in hrbtenjači. Prvotne prognoze so bile zelo pesimistične, pričakovalo se je, da bo popolnoma nemobilen in bo lahko dihal le še s pomočjo dihalnega aparata.

Neverjeten borec

A ker je nekdanji nogometaš pravi športnik, ve, kaj pomeni vztrajati, se boriti in stremeti k ciljem, zato je bilo jasno, da bo storil vse, da bo spet normalno zaživel. Tudi Andrejevo dekle Maja in drugi bližnji se niso predali in so takoj, kljub slabim napovedim, stopili v akcijo ter svoje napore začeli vlagati v njegovo okrevanje.

Sledili so naporni meseci rehabilitacije v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Soča, nato na Oddelku za invalidno mladino in rehabilitacijo Stara Gora. Z Andrejem se sicer veliko ukvarja tudi njegova Maja.

Pove nam, da se je priučila kar nekaj fizioterapevtskih veščin, da je lahko z njim vsak dan intenzivno izvajala vaje. Majina prizadevanja ter njegova zavzetost in vztrajnost so ob strokovnem delu terapevtov pomagali obroditi neverjetne rezultate. Andrej Krivec danes samostojno diha, premika vse ude, z oporo lahko tudi stoji, celo večkrat zmore počepniti. Vsi, ki ga poznajo, so ob njegovem napredku popolnoma fascinirani.

Pomoč na poti

Nesporno je, da mu bo od podpori svoje partnerice, družine ter drugih bližnjih in prijateljev uspelo priti do cilja. Potreboval pa bo nekaj pomoči, ob kateri bo ta cilj lažje dosegel. »Andrej potrebuje kakovostno nevrofizioterapevtsko obravnavo pa tudi nekaj rehabilitacijskih pripomočkov, da bo lahko za svoje okrevanje čim več storil tudi sam in tako čim prej shodil,« pove njegovo dekle. Andrej pa doda, da bi se rad vrnil v službo in družbo ter izboljšal svojo mobilnost, zato bo potreboval tudi prilagojen avtomobil.

Pri uresničitvi naslednjih pomembnih korakov v njunih življenjih jima lahko pomagate tudi naši bralci, potrebujeta namreč finančno podporo. Svojo donacijo v višini 5 evrov lahko Andreju Krivcu namenite z SMS-sporočilom, ki ga pošljete na 1919 in vanj zapišete: ANDREJ5.

Svoj denarni prispevek lahko tudi nakažete, in sicer na za to posebej odprt Andrejev račun: SI56 3300 0000 1728 919 (pripišite namen: donacija).

Svojo podporo mu lahko izkažete še na en način: obiščete lahko Hitov nogometni dobrodelni turnir, ki bo prihajajočo nedeljo ob 16.00 v Športnem parku Nova Gorica. Izkupiček od prodanih vstopnic turnirja bo namenjen prav Andreju, ki je na Hitu, ta je organizator in pobudnik dogodka, zadnja leta zaposlen.