Javni sektor

Naslednje leto zamrznjena napredovanja

E.R.
11. 4. 2016, 12.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Obeti za javni sektor: naslednje leto brez napredovanj, leta 2018 vrnjen regres, 2019 pa dodatno pokojninsko zavarovanje.

Arhiv Svet24
Minister Koprivnikar in sindikalist Štrukelj vsak na svojem bregu kar zadeva napredovanja v javnem sektorju.

Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja bodo danes znova sedli za skupno mizo. Vladni predlog odpravljanja še veljavnih omejitev pri plačah do leta 2020, ob hkratni uvedbi sprememb na področju napredovanj in delovne uspešnosti, za sindikate ni sprejemljiv. Na pogajanja prihajajo s svojim protipredlogom.

Predsednik konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj še konec minulega tedna vsebine sindikalnega predloga ni želel razkriti. Poudaril pa je, da so sindikati do rešitev, ki jih predlaga vlada, izrazito kritični.

Sindikati negativno presenečeni 

Pričakujejo, da se bodo še veljavne omejitve odpravljale hitreje, kot to predlaga vlada. Kot je dejal Štrukelj, pa jih je ta nazadnje neprijetno presenetila še s predlogom za ponovno zamrznitev napredovanj. Ob tem je izpostavil, da vlada po eni strani trdi, da je obstoječi plačni sistem rigiden in ne motivira javnih uslužbencev, po drugi pa na novo zamrzuje napredovanja in delovno uspešnost, ključna elementa plačnega sistema, ki pomenita stimulativnost.

Skupni odgovor na vladni predlog so sindikati oblikovali minuli četrtek in ga že posredovali vladni strani. V svojem pogajalskem predlogu naj bi odstopili od izhodišča, da se vse še veljavne omejitve pri plačah sprostijo s prihodnjim letom. Neuradno naj bi bili pripravljeni popustiti pri premijah kolektivnega dodatnega pokojninskega zavarovanja in pristati, da vplačila v prihodnjih dveh letih ostanejo nekoliko znižana, a manj kot sedaj.

Regres v višini minimalne plače


Sicer pa naj bi vztrajali, da se v prihodnjem letu odpravijo sedanja znižanja pri regresu tako, da bi bil ta izplačan v višini minimalne plače, ter da se že v letu 2017 začnejo zagotavljati sredstva za izplačilo redne delovne uspešnosti, sicer v prvem letu še pod zakonsko predvidenim obsegom, ki bi ga nato dosegli v naslednjih dveh letih. Pri napredovanjih naj bi bili pripravljeni pristati na kakšen mesec zamika.