Slovenija

Cerar očita Nemčiji protislovno ravnanje

STA
11. 3. 2016, 15.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Premier Miro Cerar je v intervjuju za nemški časnik Die Welt Nemčiji očital protislovno ravnanje v begunski krizi. "Po eni strani Berlin govori, da nemške meje ostajajo odprte za begunce, po drugi strani pa že nekaj časa obstajajo dnevne ali časovne omejitve pri sprejemanju na nemških mejah," je zatrdil Cerar v danes objavljenem intervjuju.

Profimedia
Miro Cerar je tokrat namenil nekaj ostrih besed čez migrantsko politiko Angele Merkel.

Cerar je ob tem opozoril, da Nemčija poleg tega v zadnjem času Avstriji vrača vse več migrantov, kar posledično vodi v zavračanje vse več migrantov na avstrijsko-slovenski meji.

Slovenski premier je poudaril, da mora nemška vlada javno povedati, da je pot v Evropo za nezakonite migrante zaprta in da jim ne bo pomagalo zaupati svoj denar in življenja tihotapcem ljudi.

Slovenija je sicer na začetku tedna napovedala, da bo na svoji meji s Hrvaško začela znova polno uveljavljati schengenska pravila in da bo na svoje ozemlje spuščala le še begunce z veljavnimi vizumi in potnimi listi. S tem je Slovenija sprožila verižno reakcijo v državah ob balkanski migracijski poti, saj so isto napovedale še Hrvaška, Srbija in Makedonija.