Slovenija

Štajerka znova prevozna

sta
1. 3. 2016, 19.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Štajerska avtocesta, ki je bila zaradi prometne nesreče več ur zaprta, je ponovno prevozna v obeh smereh.

DARS
Nesreča na štajerki

Zaradi posledic nesreče pa ostajata zaprta prehitevalna pasova med Dramljami in predorom Pletovarje, na spletnih straneh navaja Prometno-informacijski center za državne ceste. Po podatkih policije je bila vzrok nesreče neprilagojena hitrost.

Po podatkih prometno-informacijskega centra so zastoji trenutno na štajerski avtocesti med priključkoma Celje-zahod/Lopata in Celje-center proti Mariboru ter med priključkoma Sl. Bistrica-jug in Sl. Konjicami proti Ljubljani. Zastoj je tudi na cesti Celje-Vojnik-Slovenske Konjice ter Levec-Celje.

Nesreča se je zgodila približno dvajset minut pred poldnevom na avtocesti med izvozoma Dramlje in Tepanje. Poljski voznik tovornega vozila s priklopnikom z naloženimi osebnimi vozili, ki je vozil v smeri proti Ljubljani, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, trčil v varnostno ograjo, jo prebil in zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Tam je trčil v slovensko tovorno vozilo, namenjeno prevozu betona.

Deli vozil, ki so v trčenju leteli po zraku, so poškodovali še osebno vozilo, ki je prav tako vozilo v smeri proti Mariboru. V trčenju je s poljskega tovornega vozila padlo nekaj naloženih vozil. Za vozilo so policisti odredili izredni tehnični pregled.

Poljskega voznika, njegovega sovoznika in voznika slovenskega tovornega vozila so po trčenju odpeljali v bolnišnico. Vsi trije so se v prometni nesreči lažje poškodovali, so pojasnili na celjski policijski upravi.