Slovenija

Pivovarna Laško se umika z vseh področjih, ki niso njena osnovna dejavnost

STA
24. 2. 2016, 11.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Pivovarna Laško se po prihodu novega lastnika Heinekena pospešeno umika z vseh področjih, ki niso njena osnovna dejavnost. Koncesijo za upravljanje z vodovodom bo prenesla na laško občino, sporazum naj bi bil podpisan ta teden. Delavce, ki so delali na vodovodu, bodo medtem prezaposlili v Komunalo Laško.

Arhiv Svet24
Pivovarna Laško se pospešeno usmerja v osnovno dejavnost.

Pivovarna se bo odpovedala tudi dvorani Tri lilije, v kateri ima večinski delež, lastnica zemljišča pa je laška občina. Prav tako bo treba rešiti vprašanje gradu Tabor, ki je v lasti pivovarne. Glede obeh se z občino dogovarjajo, ali jih bodo prenesli nanjo ali ju bodo prodali, so pojasnili v Pivovarni Laško.

Pivovarna Laško že nekaj časa prodaja tudi hotel Hum v Laškem. V njej načrtujejo še, da bodo iz podjetja izločili vzdrževanje vodovoda, službo varovanja in kuhinjo.

Predstavniki sindikata in uprave Pivovarne Laško so medtem v ponedeljek nadaljevali pogajanja o programu preseženih delavcev. V Pivovarnah Laško in Union, ki imata okoli 900 zaposlenih, je namreč 120 preseženih delavcev. Za izplačilo odpravnin bo namenjenih 6,5 milijona evrov. Pogajanja naj bi sklenili do 10. marca, program odpuščanja pa naj bi se začel aprila. Za 1. julij je načrtovana združitev obeh pivovarn.