Črna kronika

S trupli žrtev hranil svoje svinje

M.J.
24. 2. 2016, 11.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Med leti 1995 in 2001 je serijski morilec Robert »Willie« Pickton samo v Kanadi ubil najmanj šest žensk. Vse ženske so bile znane odvisnice in prostitutke iz zloglasne vancouvrske četrti Low Track.

YouTube
Robert Pickton

Pickton je žrtve pobral na ulici, jih premamil z drogo in denarjem ter jih odpeljal na svojo farmo svinj. Tam je žrtve posilil, jih zadavil ali ustrelil. S tem pa ni zaključil svojega okrutnega dejanja. Njihova telesa je nato razkosal v svoji klavnici, z ostanki pa nahranil svinje.

Dokler ga niso prijeli, je v tej četrti izginilo več kot 60 žensk, sodeč na podlagi podatkov o preiskavi pa je bil Pickton obtožen uboja vsaj 27-tih, na koncu pa so mu sodili za šest smrti.

Pickton od leta 2007 preživlja doživljenjsko zaporno kazen, v teh dneh pa je šokiral javnost in predvsem sorodnike žrtev, potem ko je objavil knjigo spominov. Knjigo je sam objavil kot e-knjigo na Amazonu. To so umaknili šele, ko so se števili sorodniki pritožili.

Pickton je, preden je postal serijski morilec, obogatel s farmo svinj, oziroma je obogatel z družinskim poslom. Kmalu zatem je posel zanemaril in končal tako, da je svinjsko meso in svinjske proizvode prodajal sosedom.

Kanadska policija je leta 1999 dobila prijavo, da Pickton in njegovi bratje v zamrzovalnikih hranijo človeško meso. Policisti so sicer dobili nalog, toda preiskave niso opravili.

V začetku leta 2002 so Picktona prijeli in sicer med hišno preiskavo, v kateri so iskali orožje. Med preiskavo so našli tudi stvari, ki so pripadale izginuli ženski. Policisti so pridobili nov nalog za preiskavo in našli posmrtne ostanke nekaj žrtev, med drugim tudi na pol prerezane lobanje.

Našli so 33 različnih DNK vzorcev, kot tudi delce krvavih oblačil, ki so pripadale žrtvam. Policija je našla tudi nekaj pištol in dildo.

Medtem, ko je bil Pickton v priporu, je policaju pod krinko, ki je igral zapornika povedal, da je želel ubiti še eno žensko, da bi svoje število žrtev zaokrožil na 50. Policija je njegovo priznanje posnela s skrito kamero, posnetek pa je kasneje služil kot dokaz na sojenju, ki se je pričelo 30. januarja 2006.

Po nekaterih pričanjih naj bi trupla razkosal ali jih celo zmlel, zaradi česar so mu na koncu lahko sodili le za šest umorov.

Zaradi tega primera so številni obsodili ravnanje kanadske policije in pravosodja, predvsem zaradi dejstva, da niso reagirali hitreje in že prej preiskali Picktonovega posestva.

Sorodniki žrtev niso mogli niti pokopati, saj njihovih teles ni. Ko pa je Pickton najavil, da bo o svojih spominih objavil knjigo, so sorodniki dvignili glas. Amazon je s takšno hitrostjo umaknil knjigo s spletnih strani, da v nekaj urah, kolikor časa se je knjiga prodajala, na njihovi spletni strani ni bila prodana niti ena knjiga.