Slovenija

Spet tarča vandalov

Gabrijel Toplak
24. 2. 2016, 21.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Z grafitno barvo so neznanci porisali vrata in predstavitveno tablo, sanacija pa je stekla še istega dne. Dogodek so obravnavali tudi policisti, ki pa so pristojne na Zavodu za turizem Maribor - Pohorje vseeno opozorili, da jim kamere ne bi veliko koristile, ampak zgolj fizično varovanje.

sta
Janja Viher, direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje

Facebook
Vandali, ki jih seveda iščejo tudi mariborski policisti, so poškodovali vrata in tablo.

Potem ko so pred Hišo Stare trte na mariborskem Lentu že v lanskem letu opažali pojave vandalizma in so na Zavodu za turizem Maribor - Pohorje pozivali javnost k odgovornejšemu vedenju do te naravne znamenitosti, slednje očitno ne zaleže. Vandali so v noči na torek udarili ponovno. Z grafitno barvo so namreč porisali vhodna vrata in predstavitveno tablo. Direktorica Janja Viher je povedala, da so dogodek prijavili policiji, ocenjena škoda pa znaša 2500 evrov. »Pomagalo naj bi nam zgolj fizično varovanje, vendar se bojim, da en varnostnik raje pobegne, kot da se nastavi 10 razjarjenim študentom ali dijakom,« razmišlja Viherjeva in dodaja, da ocenjena škoda znaša 2500 evrov.

sta
V petek bo potekal že 37. rez Stare trte.

ZAVIHALI SO ROKAVE

In kot da povzročena škoda ne bi bila dovolj, imajo v zavodu za turizem tudi druge skrbi. V petek bodo organizirali tradicionalni 37. rez Stare trte, najstarejše žlahtne vinske trte na svetu, ki bo potekal prav pred Hišo Stare trte. »Takoj po ocenitvi škode bomo zavihali rokave in se lotili sanacije. Na spodobi se, da bi bila Hiša Stare trte ob svečanem dogodku, kot bo rez, v takšnem stanju,« je razložila direktorica in obenem povabila že na trgatev Stare trte, ki bo na mariborskem Lentu 2. oktobra.