Slovenija

Nevarni Radovan še vedno na begu

pk
18. 2. 2016, 20.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Policisti si prizadevajo najti 60-letnika, ki je pobegnil z varovanega oddelka Socialnovarstvenega centra Dutovlje. Lahko je nevaren, zato vzpostavljanje stika z njim ni priporočljivo.

PU Koper
Radovana Juga še vedno niso našli.

Pogrešani Radovan Jug je visok med 175 in 180 centimetri, ima srednjo postavo z večjim trebuhom, okrogel obraz, kratke in redkejše sive lase. »Nazadnje je bil oblečen v hlače trenirke temno modre barve in karirasto srajco. Pri sebi je imel denarnico, vendar brez denarja, bančnih kartic in dokumentov, ter navadne kovinske škarje,« so sporočili iz koprske policijske uprave.

Radovan Jug v SVZ Dutovlje nikoli ni povzročal težav, zato jih je njegov pobeg presenetil. 

Je šel domov?

Kot pove direktorica Socialnovarstvenega zavoda (SVZ) Dutovlje Herta Sorta, so v nenehnih stikih s policijo, ki ga še ni našla. »Predvidevali smo, da je morda šel domov, stalno prebivališče ima namreč prijavljeno v Solkanu, vendar ga tudi tam ni bilo,« pojasni direktorica. Policisti so sicer aktivni na več koncih, a za zdaj za Radovanom ni nobenih sledi.

SVZ Dutovlje
V petek zvečer Radovana Juga v Socialnovarstvenem centru Dutovlje na Krasu ni bilo na večerjo. Od takrat je neznano kje.

Kaj se je zgodilo, je bilo jasno v petek zvečer, ko so v varovanem oddelku Radovana hoteli povabiti k večerji, a ga ni bilo nikjer. Nad njegovim izginotjem so bili delavci zelo presenečeni. Obstaja verjetnost, da bi se morda želel vrniti v domače okolje.

Tudi po dneh še vedno ni jasno, kam se je zatekel 60-letni varovanec centra v Dutovljah. 

Lahko je nevaren

Tudi javnost o srečanju z njim ne poroča, čeprav je že v ponedeljek po medijih zakrožila zgodba o njegovem izginotju, s pozivom policije, naj ljudje, če bi ga kje opazili, to nemudoma sporočijo možem v modrem. Sploh ker je lahko Radovan tudi nevaren. Kot namreč pojasnjuje koprska policija, so ga v preteklosti že obravnavali zaradi nasilnih dejanj. »Prav zato so ga s sklepom sodišča tudi namestili v varovanem oddelku SVZ Dutovlje,« so povedali na Policijski upravi Koper in pozvali, naj ljudje v primeru srečanja z njim ne navezujejo stikov.

Arhiv Svet24
Policija poziva, da jih nemudoma obvestite, če bi kje srečali moškega, ki ustreza opisu Radovana Juga.

Direktorica SVZ Dutovlje še pove, da je bil Jug v njihovem zavodu od konca leta 2013 in z njim sicer nikoli niso imeli težav. »Rad se je vključeval v aktivnosti, veliko je bil tudi v svoji sobi,« pravi in dodaja, da je bil na varovanem oddelku nastanjen na podlagi sklepa sodišča. »Tu so lahko stanovalci eno leto. Jugu je prav pred kratkim sodišče izdalo sklep o podaljšanju bivanja na varovanem oddelku. Morda ga je ta odločitev prizadela,« razmišlja Sortova, ki upa, da ga bodo čim prej našli.

P.K.
Stalno prebivališče ima Jug prijavljeno v Solkanu, zato so predvidevali, da je mogoče šel tja, a ga policija tam ni našla.

V primeru, da bi Radovana Juga kje videli, o tem obvestite policijo na številko 113 ali na anonimno številko 080 1200.