Slovenija

Pijana voznika povzročila nesrečo

tr
29. 12. 2015, 17.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Trčil v policista, ki ni bil v službi, in razkazoval mišice.

Arhiv Svet24
Minuli konec tedna sta po Gorenjskem vijugala vinjena voznika in trčila v avta. Na srečo se je izšlo brez smrtnih žrtev.

V soboto ponoči so kranjski možje postave obravnavali 47-letnega domačina, ki je na Planini v Kranju zaradi alkoholiziranosti, v krvi so mu namerili 0,81 mg/l, in vožnje po napačni strani ceste trčil v avtomobil drugega udeleženca. Po trčenju je ugotovil, da je trčil v policista, ki sicer ni bil v službi. Srečanje je vinjenega Kranjčana očitno tako močno razjezilo, da je policista fizično napadel. V tepežu sta se oba lažje poškodovala.

Kranjski policisti so nasilneža pridržali in mu zasegli avtomobil, a Kranjčana to ni nič kaj izučilo in se je že naslednji dan, prav tako pod vplivom alkohola, spet stepel. Zaradi prekrška zoper javni red in mir so mu policisti izdali plačilni nalog.

ŠTIRJE POŠKODOVANI

Te dni so imeli kranjski policisti opravka še z vinjeno voznico, ki je zaradi neupoštevanja pravil o prednosti na Kokrici pri Kranju povzročila trčenje z drugim voznikom avtomobila. V nesreči so se poškodovali štirje ljudje, dva človeka v vozilu udeleženca in dva v vozilu povzročiteljice nesreče. Policisti so ji odredili še strokovni pregled in proti njej vodijo ustrezen postopek.