Slovenija

Novo upanje za propadajoč objekt

B.B.
12. 12. 2015, 17.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Mestna občina Novo mesto je včeraj na javni dražbi prodajala stavbo na Novem trgu 6. Ogromen objekt, ki že vrsto let neslavno propada vsem pred očmi, v njem pa so občasno zavetje našli celo brezdomci.

M. M.
Kupoprodajno pogodbo za Novi trg 6 naj bi podpisali v tednu dni.

Interesentov, ki so se v preteklih dneh zanimali za nakup, od pred kratkim spet občinske stavbe, naj bi bilo sicer več, a se je na včerajšnji dražbi pojavil le eden – ki pa je privolil v izklicno ceno 410.000 evrov.

To je več od cene, po kateri je novomeška občina nepremičnino pred meseci kupila od Hypove slabe banke, ko je plačala 370.000 evrov. Kupoprodajno pogodbo naj bi podpisali v tednu dni, kupec je plačal aro v višini 20 tisočakov.

Podžupan Boštjan Grobler je po dražbi povedal, da je stekleno stavbo kupilo slovensko srednje veliko gradbeno in nepremičninsko podjetje. Neuradno gre za Trgograd iz Litije. Bodoči lastnik je privolil v občinske dodatne pogoje, s katerimi želijo Novomeščani preprečiti špekulacije. Tako si občina pridružuje predkupno pravico, da objekt odkupi nazaj po enaki prodajni ceni, če novi lastnik objekta ne bo porušil v treh mesecih. V letu dni mora naročiti tudi izdelavo novega OPPN in nato razpisati arhitekturni natečaj.