Slovenija

Pozor, češplja vas gleda!

Simon Rosc
9. 11. 2015, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Vesna Vilčnik se te dni v javnosti pojavlja kot velika zagovornica zakonske zveze med možem in ženo. Zasebno pa je predsednica društva Češplja, ki za svoje člane organizira seksi pustovanja, uči o ritmičnem partnerskem usklajevanju in o tem, zakaj moramo biti fit za dober seks.

cesplja.si
Vesna Vilčnik na dogodku kot seksi češplja.

Vesno Vilčnik poznamo že od leta 2012, ko je v televizijskih soočenjih zagovarjala krščanske nazore partnerstva kot edino pravilo in tisto, kar nam zapoveduje narava. Pretekli teden smo jo lahko ponovno spremljali na televiziji, spoznali pa smo jo lahko tudi kot češpljo.

Češplja – sadno drevo ali njegov modri in jajčasti koščičasti sad, v pogovornem jeziku tudi pomenljivo ime za sočen del ženskega telesa, navsezadnje pa tudi poimenovanje za Vesno Vilčnik. Tisto Vesno, ki pred kamero zagovarja zvezo moža in žene kot edino pravilno, kot češpljo pa je ne zanima, s kom hodite spat. Pa da ne bo pomote, za češpljo se je poimenovala sama, kdo bi vedel, zakaj.

rtv
Takole je Vilčnikova leta 2012 sogovorniku na televiziji izustila: »Utihnite!«

ČUSTVENA SOGOVORNICA

Vesna Vilčnik je strastna in čustvena zagovornica zakonske zveze med možem in ženo. Zanjo je le to tisto, kar je sprejemljivo in nasploh najbolj prav. Krščanske vrednote nam pač drugega ne dopuščajo. Spoznali smo jo že leta 2012, ko smo na referendumu odločali o družinskem zakoniku. Takrat je pred kamero pokazala vsa svoja čustva, ki so se v nekem trenutku sprevrgla celo v agresijo do sogovornika. V nič kaj krščanski maniri je na enem od soočenj sogovorniku na nacionalki celo izustila: »Utihnite!«

IZLIV ČUSTEV Z ZAMIKOM

Ob boku Metke Zevnik, Melani Centrih in Violete Tomič se je Vilčnikova spet preizkusila v televizijskem soočenju, tokrat v prvem, ki smo ga lahko o temah enakosti vseh družin, o čemer bomo spet odločali na referendumu 20. decembra, spremljali po televiziji pretekli teden. V ogenj jo je poslala iniciativa Družinska pobuda, katere članica je. Kljub nekaterim vidnim kontradiktornim izjavam, ki jih je dala med oddajo – med izstopajočimi je bil odgovor mami homoseksualca, ki se je glasil: »Nimam nič proti poroki. Jaz želim, da se vaš sin poroči, samo pravim, da želim ohraniti zakonsko zvezo moža in žene,«je Vilčnikova tokrat svoja čustva sicer uspešno brzdala. No, vsaj pred kamero. Jih je pa že naslednji dan, ko sonce še niti vzšlo ni, spustila z vajeti in svoj gnev izlila na spletni strani, za katero dela kot novinarka.

rtv
Vilčnikova je na tokratnem srečanju uspešno brzdala svoja čustva.

ZLORABA NOVINARSKEGA POKLICA

Članek Vilčnikove, v katerem opisuje dogajanje v oddaji in ob tem kratko malo pozabi pripomniti, da je tudi sama sodelovala v njej, je seciral tudi priznani družbeni kritik in publicist Boris Vezjak. Na svojem blogu je ogorčen zapisal sledeče: »Iz slovenske prakse ne poznam primera, ko bi nastopajoči novinar v svojstvu neke druge funkcije na ta način zlorabil svoj novinarski poklic za komentiranje samega sebe in za povrh neposredno svojih sogovorcev v nekem drugem mediju.«

AKTIVISTKA, NOVINARKA, PEVKA IN ČEŠPLJA                        

Poleg aktivizma, ki ga zganja po bleščečih televizijskih studiih, svojega novinarskega dela v službi politične desnice in skromne pevske kariere je nasmejana Vilčnikova v prostem času še češplja. Je namreč predsednica društva Češplja, ki je na spletni strani opisan kot klub za osveščanje spolne energije in zdravo spolnost in dodaja, da je samostojno, prostovoljno, nepolitično, nepridobitno združenje heteroseksualnih posameznikov iz vse Slovenije, ki so stari več kot 21 let. Češplja za svoje člane organizira seksi pustovanja, uči o ritmičnem partnerskem usklajevanju in o tem, zakaj moramo biti fit za dober seks, specialiteta češplje pa so srečanja članov kluba. Zadnje je bilo tematsko obarvano, v stilu countryja, ko so se posamezniki v škornjih in s klobuki na glavi sproščali ob zabavnih igricah. In če vse to spominja na navaden swinger klub, ste se zmotili. Menda ne gre za tovrstne igrice, temveč je klub Češplja klub zrelih odraslih posameznikov, ki želijo, da ostaneta erotika in zdrava spolnost del njihovega življenja, in kot je še zapisano na njihovi spletni strani, jih »ne zanima, kaj počnete v svoji spalnici«, upajo le, »da ne hodite tja (bolj ali manj samo še) spat«. No, prav za to zadnje pa ne moremo trditi, da Vilčnikove ne zanima takrat, ko se prižgejo televizijske kamere. Kako krščansko.

cesplja.si
Eno od zadnjih srečanj članov kluba Češplja je bilo v slogu countryja.