Slovenija

Rekordna udeležba na letošnjem Tehnogeniju

6. 10. 2015, 11.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V prostorih krške GEN energije v Vrbini je omenjena družba s Šolskim centrom Krško-Sevnica pripravila že peto prireditev Tehnogenij.

R. Ž.

Deževno vreme, zaradi katerega so morali dogajanje, ki je bilo načrtovano pred poslovno stavbo v Vrbini, prestaviti v prostore podjetja, ni odvrnilo obiskovalcev in razstavljavcev, saj se jih tokrat zbralo rekordno število. Po podatkih organizatorjev si je tehnične inovacije osnovnošolcev, srednješolcev, študentov in profesorjev ogledalo okoli 300 ljudi. Rekordno je bilo tudi število udeležencev, ki so postavili na ogled svoje stvaritve. Tehnogenij je tako prerasel v največjo tovrstno prireditev v Posavju, namenjeno ljubiteljem tehnike in tehničnih ved.

V okviru dogodka so dijaki in mentorji Šolskega centra Krško-Sevnica pripravili predstavitve zanimivih projektov in izdelkov, ki so jih skupaj razvili: študentsko formulo, sončni kuhalnik, elastomobil, poseben mikroskop in druge. Zvrstile pa so se tudi različne naravoslovne delavnice v izvedbi učiteljev osnovnih šol iz Krškega, Boštanja, Sevnice, Tržišča in Šentjerneja ter njihovih učencev, prvič pa so se na Tehnogeniju predstavile tudi tri fakultete Univerze v Mariboru.

K sodelovanju so organizatorji že tretjič povabili tudi posavska tehnična društva, ki so na prireditvi predstavila svoja področja delovanja.