Slovenija

UKC Ljubljana z razpisom išče novega generalnega direktorja

STA
25. 9. 2015, 06.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Svet UKC Ljubljana bo danes, skladno z napovedjo na seji sveta, objavil razpis, s katerim iščejo novega generalnega direktorja. Gre za ponovljen razpis, saj svet zavoda po prvem razpisu aprila letos ni izbral nobenega od prijavljenih kandidatov. Vmes so se tudi spremenili razpisni pogoji za zasedbo te funkcije.

STA

Predsednik sveta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Tomaž Glažar je po septembrski seji sveta zavoda napovedal, da bo rok za sprejem prijav 10 dni, v enem mesecu po objavi razpisa pa naj bi postopek zaključili.

Andrej Baričič, ki je od 10. avgusta vršilec dolžnosti generalnega direktorja, je na vprašanje, ali se bo na razpis prijavil, je 10. septembra odgovoril, da je trenutno odgovor da, ni pa nujno, da bo med prispelimi kandidaturami tudi njegova.

V okviru aprilskega razpisa, ko ni bil izbran noben kandidat, se je poleg Vrhunca prijavilo še devet kandidatov. 

Baričič je funkcijo v. d. generalnega direktorja UKC Ljubljana prevzel od svojega predhodnika Simona Vrhunca, ki je največjo zdravstveno ustanovo v državi kot vršilec dolžnosti vodil dve leti. A Vrhunec se očitno ne bo ponovno potegoval za to funkcijo, tako je vsaj zatrdil avgusta, ko je oznanil, da več ne bo vodil UKC.

V okviru aprilskega razpisa, ko ni bil izbran noben kandidat, se je poleg Vrhunca prijavilo še devet kandidatov. Baričič jih tokrat pričakuje celo čez 20, saj da gre za atraktivno funkcijo.

Vmes so se sicer nekoliko spremenili pogoji za zasedbo mesta generalnega direktorja UKC. Kandidat mora imeti izobrazbo druge študijske stopnje, pet let delovnih izkušenj na primerljivih delovnih mestih s področja organizacije, vodenja in upravljanja, predložiti pa mora program dela in razvoja UKC.