Slovenija

Predstavljali so se v Beogradu

Gabrijel Toplak
16. 9. 2015, 20.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Predstavnika zavoda za turizem in Turistične organizacije Beograd podpisala pismo o sodelovanju s poudarkom na področju turizma, ki je osnova za razvoj turizma obeh mest.

Zavod za turizem Maribor

Direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje Janja Viher in v. d., direktor Turistične organizacije Beograd, Miodrag Popović sta v Beogradu podpisala pismo o sodelovanju s poudarkom na področju turizma. Vzporedno s podpisom pisma je na Trgu republike potekala predstavitev destinacije Maribor - Pohorje.

RAZVOJ TURIZMA

Janja Viher, direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje, je povedala, da predstavlja podpis osnovo spodbujanja nadaljnjega razvoja turizma obeh mest, hkrati pa se oba zavezujta k aktivnejši podpori in sodelovanju občin na področju turizma. »Turistična organizacija Beograd in Zavod za turizem Maribor - Pohorje bosta tako aktivno spodbujala izmenjavo informacij, stikov, partnerstev in srečanj gospodarskih in s turizmom povezanih organizacij, predvsem pa vse oblike promocije turistične ponudbe obeh mest,« je pojasnila Viherjeva.

MEDIJSKA POKRITOST

Dvodnevni dogodek – na Trgu republike so pripravili dobro obiskano pokušino kulinaričnih štajerskih jedi in degustacijo štajerskih vin  je bil močno podprt s strani srbskih medijev, je dejala Viherjeva, saj sta promocija destinacije in napoved dogodka stekla preko vseh večjih medijev. »Srbski novinarji so tudi obiskali Maribor, prav tako prizorišče promocije,« je dodala.

REDNO V SRBIJI

Zavod za turizem Maribor - Pohorje je preko sejmov in workshopov v zadnjem desetletju redno prisoten na srbskem trgu. V sodelovanju z veleposlaništvom in Območno obrtno-podjetniško zbornico Maribor pa želijo nadaljevati promocijske aktivnosti tudi v letu 2016.