Slovenija

Zavarovalnica Triglav si je pripojila Triglav Naložbe

STA/J.P.
27. 8. 2015, 16.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Postopek pripojitve finančne družbe Triglav Naložbe k matični družbi Zavarovalnica Triglav je končan. Pripojitev je bila danes vpisana v register ljubljanskega okrožnega sodišča, hkrati pa je bila družba Triglav Naložbe izbrisana iz sodnega registra.

STA

Pripojitev je bila izvedena skladno s strateško usmeritvijo konsolidacije skupine Triglav in nadaljnje optimizacije upravljanja njenega premoženja, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Zavarovalnice Triglav.

Družba Triglav Naložbe je nastala s preoblikovanjem pooblaščene investicijske družbe Triglav Steber v redno delniško družbo leta 2004, Zavarovalnica Triglav pa je njena 100-odstotna lastnica že od leta 2011. Pogodbo o pripojitvi so podpisali letos spomladi, njena uveljavitev pa je bila pogojena s pridobitvijo dovoljenja Agencije za zavarovalni nadzor.

Triglav Naložbe deluje v skupini Triglav kot specializirana družba za upravljanje kapitalskih naložb, ki niso strateške. Leto 2014 je končala s 4,5 milijona evrov izgube, kar uprava pojasnjuje s slabitvijo dveh večjih naložb iz portfelja. Prihodki od finančnih sredstev so lani dosegli dva milijona evrov oz. 31 odstotkov manj kot leta 2013.