Slovenija

Telekom Slovenije aktivno v proces privatizacije Telekoma Srbija

STA
27. 8. 2015, 11.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe je danes potrdil, da so se aktivno in resno vključili v postopke za prodajo Telekoma Srbija. Oddali so nezavezujočo ponudbo, pred dnevi so bili pozvani v drugi krog privatizacije srbskega telekoma, obstaja velika verjetnost, da bodo oddali zavezujočo ponudbo.

Arhiv Svet24

Interes za Telekom Srbija naj bi sicer po neuradnih podatkih izkazalo devet ponudnikov - poleg Telekoma Slovenije še nemški Deutsche Telekom, ruski MTS, Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) ter skladi Advent International, Apollo, CVC Capital Partners, Mid Europa Partners in Novator Partners.

V Sloveniji so se ob nedavnem propadu že tretjega poskusa privatizacije Telekoma Slovenije pojavile špekulacije, da bi interes slovenskega telekoma za večjega srbskega operaterja lahko pomenil novo privatizacijsko prelomnico, saj posla Telekom namreč ne more izpeljati sam. "Zanimanje za sodelovanje s Telekomom Slovenije pri privatizaciji Telekoma Srbija obstaja pri različnih zasebnih interesentih," je danes povedal Skobe.

Kot interesent za sodelovanje v takšni operaciji se neuradno omenja Telekom Austria, ki je v lasti mehiškega telekomunikacijskega velikana America Movil in je na slovenskem trgu že prisoten s Simobilom. V prid temu ugibanju so šle informacije, da Telekom Austria očitno ni podal svoje ponudbe za Telekom Srbija.