Slovenija

Luko Koper obiskal južnokorejski partner

STA/J.P.
1. 8. 2015, 10.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Luka Koper je v petek gostila delegacijo južnokorejskega logističnega velikana Hyundai Glovis, ki jo je vodil predsednik uprave Kim Kyungbae. Med drugim so govorili o širitvi sodelovanja, saj v Glovisu ocenjujejo, da bo Koper v prihodnje odigral pomembno vlogo pri uresničevanju njihove širitvene strategije.

arhiv Svet24

Kot so sporočili iz Luke Koper, so gostje izrazili zadovoljstvo s storitvami koprskega pristanišča in posebej poudarili hitro odzivnost in prilagajanje njihovim željam in zahtevam.

Luka Koper je lani za Hyundai Glovis pretovorila šestino od vseh 674.000 zabojnikov.

"Če želimo nadaljevati zgledno sodelovanje s tako perspektivnimi in zahtevnimi partnerji, moramo nujno zagotoviti povečanje zmogljivosti - tako terminalov kot prometne infrastrukture izven pristanišča. To je vlak, ki ga ne smemo zamuditi," je ob obisku dejal predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matić.

Hyundai Glovis kot hišni logist avtomobilskih proizvajalcev Hyundai in Kia z Luko Koper sodeluje že več kot desetletje in je eden pomembnejših partnerjev na področju pretovora kontejnerjev, avtomobilov in pločevine v kolutih.

Koprsko pristanišče uporablja pretežno za oskrbo avtomobilskih tovarn na Češkem in Slovaškem, v obratni smeri pa potujejo avtomobili za prekomorske trge.