Slovenija

Sava Re v začetku leta z visoko rastjo prihodkov

STA/M.J.
26. 5. 2015, 09.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Skupina Sava Re je v letošnjem prvem četrtletju izrazito povečala prihodke, pretežno iz mednarodnega pozavarovalnega posla ter rasti na makedonskem in črnogorskem zavarovalnem trgu. Zbrana konsolidirana bruto premija v tem obdobju znaša 152,5 milijona evrov, kar je 4,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Čisti dobiček skupine Pozavarovalnice Sava je v prvih treh mesecih znašal 10 milijonov evrov, kar je 32,3 odstotka več kot v enakem lanskem obdobju. Skupina uspešno sledi zadanim ciljem, saj presega tretjino letnega načrta, so po ponedeljkovi seji nadzornega sveta danes sporočili iz Pozavarovalnice Sava.

K ugodnemu rezultatu sta po teh pojasnilih prispevala odseka pozavarovanje in premoženjsko zavarovanje v Sloveniji. Prvi je beležil 81-odstotno izboljšanje, drugi pa 53-odstotno izboljšanje dobička pred obdavčitvijo.

Matična družba Pozavarovalnica Sava je v prvem četrtletju zbrala 5,6 odstotka manj premij kot v enakem obdobju lani, namreč za 50 milijonov evrov. Ob tem je čisti dobiček povečala za 0,4 odstotka na 5,2 milijona evrov.

Prihodnji mesec bo prišlo do sprememb v sestavi nadzornega sveta Pozavarovalnice Sava, in sicer bo 11. junija predstavnika delavcev Martina Albrehta zamenjala Helena Dretnik, še naprej pa bo interese zaposlenih zastopal Gorazd Andrej Kunstek. Pozavarovalnica ima šest nadzornikov, predseduje pa jim Branko Tomažič.