Promet

VIDEO: Zaradi mostu pri Mednem izgubljamo milijone

R.T.
26. 5. 2015, 09.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Tako bo še vsaj pol leta, saj se je zapletlo tudi pri državnem razpisu za postavitev začasnega montažnega mostu. Agonijo enajstih dotrajanih mostov v državi bi rešilo trideset milijonov evrov, ki pa jih država nima.

Planet TV

Na mostu pri Mednem so zaradi polovične zapore že od lanskega januarja vsakodnevni zastoji. Kdor se tam vozi vsak dan, je v enem letu zapravil tri dni svojega življenja.

Državna revizijska komisija je ocenila, da izbrani izvajalec nima pravih referenc. Ta trdi, da jih ima, eden od neizbranih ponudnikov spet, da ne. 

Vsak dan most pri Mednem prečka več kot 20.000 vozil. Da je ukrepanje nujno, meni tudi medvoški župan Nejc Smole. Tega se zavedajo tudi na Direkciji za infrastrukturo. Da bi promet razbremenili, so želeli pri Mednem postaviti montažni most, a se je zataknilo pri javnem naročanju.

Državna revizijska komisija je ocenila, da izbrani izvajalec nima pravih referenc. Ta trdi, da jih ima, eden od neizbranih ponudnikov spet, da ne. Kdaj bo pri Mednem torej promet stekel v obe smeri s pomočjo montažnega mostu? Vsaj še nekaj mesecev ne. Tako se bo le še povečala škoda, ki jo ima zaradi slabih cest gospodarstvo. Te je po oceni Direkcije za infrastrukturo že zdaj za 94 milijonov evrov letno.