Vreme

Vreme bo pokazalo zobe

M.J.
26. 5. 2015, 09.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. V severovzhodnih krajih bo občasno rahlo deževalo. Sredi dneva in popoldne se bodo v večjem delu Slovenije pojavljale krajevne plohe, na zahodu lahko tudi kakšna nevihta. Ponekod se bo dež zavlekel v večer, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock

Predvsem v Prekmurju bo pihal zmeren veter severnih smeri. Do jutra se bo postopno zjasnilo, ponekod po kotlinah bo možna kratkotrajna megla. Jutri bo večinoma sončno z nekaj spremenljive kopaste oblačnosti. V hribovitem svetu popoldne ni izključena kakšna ploha. Pihal bo severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 14, v alpskih dolinah okoli 5, najvišje dnevne od 18 do 23 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Spremenljivo do pretežno oblačno bo. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte. Jutri bo povečini sončno.

Vremenska slika: Plitev ciklon se zadržuje nad vzhodnim Balkanom, nova vremenska fronta pa je od severozahoda dosegla Alpe in bo zvečer oslabljena prešla Slovenijo. Za njo se bo nad srednjo Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka.

Obeti: V četrtek in petek bo pretežno jasno. Zjutraj bo sveže, čez dan pa postopno topleje.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenska obremenitev se bo v torek čez dan krepila, občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezane težave, tudi nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni. Sprva bo spanje v noči na sredo moteno, nato pa bo obremenitev popustila. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.