Slovenija

Popravek: V Mariboru odmeva odstavitev Mateja Zupaniča

Odnosi z javnostmi, Mestna občina Maribor
5. 3. 2015, 10.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

V članku z naslovom »V Mariboru odmeva odstavitev Mateja Zupaniča«, ki je bil objavljen v četrtek, 5. marca 2015, na spletnem portalu www.svet24.si, so zapisane zavajajoče informacije glede zaposlitve gospoda Aleša Ciringerja na mesto vodje Službe za zaščito, reševanje in obrambno načrtovanje Mestne občine Maribor. Avtor članka nekorektno prestavlja zaposlitev gospoda Aleša Ciringerja in jo neupravičeno povezuje s podpisom koalicijskega sporazuma, ki pa je bil podpisan 2. februarja 2015.

Uvodoma želimo pojasniti, da je župan Mestne občine Maribor dr. Andrej Fištravec ob upokojitvi dotedanjega vodje Službe za zaščito, reševanje in obrambno načrtovanje, gospoda Slobodana Stojanoviča, za vodenje službe začasno pooblastil Mateja Zupaniča, vodjo Režijskega obrata. Javni natečaj za vodjo Službe za zaščito, reševanje in obrambno načrtovanje je bil objavljen že lani, 8. julija 2014. Na natečaj se je prijavilo 17 kandidatov, 9 jih je bilo vabljenih na osebni razgovor. Natečajna komisija je kot najbolj strokovno usposobljenega za vodenje službe izbrala gospoda Aleša Ciringerja, sklep o izbiri pa je bil izdan konec decembra 2014. Gospod Aleš Ciringer je z delom na MO Maribor pričel 1. marca 2015, po poteku odpovednega roka pri bivšem delodajalcu, Zavodu za zaščitno in požarno reševanje Maribor. Ob tem je potrebno izpostaviti, da gospod Matej Zupanič ni bil odstavljen s položaja vodje službe, kot je navedeno v prispevku, temveč je že uvodoma bil le začasno pooblaščen za vodenje službe, in sicer do izbire novega vodje na podlagi javnega natečaja. Gospod Matej Zupanič še naprej opravlja vodenje Režijskega obrata.

Od avtorja članka bi pričakovali, da se pri pripravi prispevka z vprašanji obrne tudi na MO Maribor, saj bi mu lahko podali pojasnilo, da je bila izbira novega vodje opravljena dva meseca pred podpisom koalicijskega sporazuma. Ob tem prav tako zanikamo kakršnekoli politične pritiske pri izbiri novega vodje službe. Gospod Aleš Ciringer je bil izbran izključno na podlagi strokovnih kompetenc in dolgoletnih izkušenj na področju zaščite in reševanja.