Slovenija

Jasmina iz Vrtojbe iskala prijatelja, našla psihopata

Polona Krušec
16. 2. 2015, 17.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Jasmina iz Vrtojbe si niti predstavljala ni, kam jo bo pripeljalo spoznavanje ljudi s pomočjo svetovnega spleta. 32-letnica je zaposlena samska ženska, ki je želela razširiti svojo družabno mrežo. Ker ima zelo malo časa, si je omislila prijavo ne nekaj spletnih mest, ki povezujejo ljudi. Samo »dva klika« sta jo ločila do sila neprijetne izkušnje.

Profimedia

»Nič kaj izzivalnega ni bilo v mojem profilu. Imela sem čisto spodobno fotografijo, normalen opis. Nekatera dekleta kar norijo s fotografijami oprsja in izzivalnimi besedami. Nič me to ne moti, če je le njihov namen tudi bolj izzivalen,« pove svoje razmišljanje. Nekaj fantov se ji je oglasilo in z njimi je začela klepetati. Najprej prek spletnih klepetalnic, potem e-pošte, nato telefona. »Ti koraki so si sledili zelo počasi. Vedela sem, da moram biti previdna, in sem včasih tudi po mesec ali dva zavlačevala s spoznavanjem osebe, da sem videla, kam pes taco moli, predvsem pa, kdo ta oseba je.«

»Močno me je prijel za roko in povlekel nazaj na sedež, nato se mi je približal z obrazom in silil vame.« Jasmina o travmatični izkušnji

»S 37-letnim fantom iz okolice Kranja sva se izjemno lepo ujela. Prijetni klepeti so mi vlivali zaupanje. Čas je bil za srečanje. Po treh mesecih spoznavanja sva se dogovorila za snidenje v živo. Izbira javnega kraja – bara v okolju, ki je meni poznan, se mi je zdela čisto dobra. Zelo prijetno je izgledal, najin pogovor zanimiv, potem sva se odločila zamenjati lokacijo. Sprehodila sva se do njegovega avtomobila, potem mi je 'kliknilo', da bi morda morala jaz do naslednje postojanke s svojim avtom. Bo varneje. In sem tudi šla. Vozila sva drug za drugim. Na poti proti Ajševici je pred mano na samem na hitro zavrl,« razloži. Ko je Jasmina šla preverit, kaj se dogaja, ji je povedal, da mu je slabo in da bo najbolje, če se malo ustavita na bližnjem makadamu, da se malo nadiha svežega zraka. »Predlagal je, da prisedem v njegov avto in da samo odpreva okna, dokler ne bo bolje. S tem se mi ni zdelo nič narobe. Kakih deset minut sva nato sedela in poslušala glasbo, potem pa me je kar na lepem začel otipavati po nogi. Ker mi je bilo zelo neprijetno, sem zgrabila kljuko, da bi šla ven. Pa me je močno prijel za roko in povlekel nazaj na sedež, nato se mi je približal z obrazom in silil vame. Z eno roko me je tiščal, z drugo roko pa si je že slačil hlače,« zgrožena pove Jasmina.

Nadaljevanja se spomni bolj slabo, saj je bila v šoku. Ve le, da ga je z drugo roko sunila v trebuh in na hitro pobegnila iz njegovega avta k svojemu. Ker je z napol slečenimi hlačami stekel za njo, je za las pred njim zaklenila in pritisnila na plin. Pove tudi, da je na poti proti domu z enim očesom opazovala, če ji kdo sledi. Po tem dogodku je zamenjala telefonsko številko in se poslovila s spleta. To je bila preveč travmatična izkušnja zanjo.

Dogodek jo je celo tako pretresel, da je morala poiskati pomoč pri psihologinji. Ta ji je povedala, da sta se nanjo samo v letu 2014 že obrnili dve mlajši dekleti s podobno izkušnjo. »Imam čuden občutek, da tega ni prav malo. Zdaj pa pomislite na mlajše punce, malo manj zrele, ki morda ne bi znale tako reagirati kot jaz. Si mislite, v kakšen raj pridejo ti psihopati, ko pridejo v stik s temi puncami?« se šokirana sprašuje.

Doda še, da se ji je, medtem ko je imela svoj profil na spletni strani za stike, oglasilo kar nekaj moških, ki so ji konstantno pošiljali fotografije svojega spolnega organa. »Saj 'prezreš' take reči, ampak še vedno ti dajo misliti. Le kdo so ti ljudje?! Spolni iztirjenci?!« sprašujoče zaključi.