Slovenija

Začetek prisilne poravnave nad Kolosejem

STA/M.J.
6. 1. 2015, 11.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Okrožno sodišče v Ljubljani je danes začelo postopek prisilne poravnave nad družbo Kolosej kinematografi. Predlog za to je podala družba sama, upniki pa lahko svoje terjatve prijavijo do 6. februarja.

Arhiv Svet24

Kolosej je predlog za začetek postopka prisilne poravnave vložil že konec novembra, a je moral svoj predlog dopolniti z ustreznimi poročili.

Kot je takrat v predlogu zapisal njegov lastnik Sergej Racman, se je po začetnih pogajanjih z upniki izkazalo, da poenostavljene prisilne poravnave ne bo mogoče izglasovati, ker so nekateri upniki glasove pogojevali s tem, da se njihove terjatve pretvorijo v delež.

Za prisilno poravnavo so se odločili, ker postopek poenostavljene prisilne poravnave ne omogoča povečanja kapitala s stvarnim vložkom.

Okrožno sodišče je danes za upravitelja prisilne poravnave imenovalo Andrejo Terpotec. V upniškem odboru pa so Raiffeisen bank, Factor banka, NLB ter družbi Fold in BTC, izhaja iz današnje objave na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).