Slovenija

Na sobotnem kongresu NSi se bosta pomerila Novakova in Hojs

STA/M.J.
24. 11. 2014, 13.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Opoldne se je iztekel rok za vlaganje kandidatur za predsedniško mesto v NSi. Kot so za STA pojasnili v stranki, sta kandidaturi do izteka roka podala dosedanja predsednica stranke Ljudmila Novak in podpredsednik Aleš Hojs. Volilni kongres NSi bo v soboto na Vrhniki, na njem pa vlaganje kandidatur ni več mogoče.

Facebook

Novakova je ob napovedi kandidature v začetku meseca izrazila željo, da NSi postane še močnejša stranka na desni sredini. Po treh volitvah je po njenem mnenju prišel čas, da se v stranki bolj posvetijo utrjevanju krščanske demokracije. Ocenila je tudi, da se na desnici dogajajo velike spremembe in premiki, kar je priložnost za NSi v prihodnje. Tako po njenem mnenju ni več čas za destruktivno politiko, ampak za moderno konzervativno demokratično stranko.

Podpredsednik stranke Hojs pa je za STA povedal, da se je za kandidaturo za predsedniško mesto v stranki odločil zato, "da se znotraj stranke pokaže, kdo so tisti, ki prihodnost stranke vidijo drugače, kot jo vidi vodja strankine poslanske skupine Matej Tonin". "Gre za to, da imam pač drugačna stališča, o katerih se bodo ljudje lahko odločili," pravi.