Slovenija

Začenja se akcija zbiranja igrač in potrebščin za otroke iz socialno ogroženih družin

M.J.
24. 11. 2014, 12.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Društvo za psihološko svetovanje Kameleon v sodelovanju s centri za socialno delo in prostovoljci danes začenja z akcijo zbiranja igrač, šolskih potrebščin in sladkarij, ki jih bodo ob božičnih praznikih podarili otrokom iz socialno ogroženih družin. V okviru humanitarne akcije, ki jo pripravljajo tretjič, so do sedaj obdarili več kot 2000 otrok.

Arhiv Svet24

Društvo bo v okviru akcije, ki se imenuje Narišimo nasmeh na obrazih otrok, v ljubljanskih vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, na fakultetah ter v nekaterih podjetjih postavilo škatle, v katerih bodo zbirali nove ali dobro ohranjene igrače, šolske potrebščine in sladkarije. Te bo mogoče oddati še na naslovu društva, ki sredstva zbira tudi na posebnem računu za akcijo.

Vodja projekta in podpredsednica društva Anja Goršek je na novinarski konferenci ob začetku humanitarne akcije povedala, da so leta 2010, ko so prvič zbirali igrače in šolske potrebščine, te nameravali nameniti otrokom iz Ljubljane in okolice. Zaradi pozitivnega odziva ljudi in velike količine zbranih igrač pa so akcijo razširili na celo Slovenijo.

Darila, ki jih bodo podarili na zaključni prireditvi 20. decembra, so namenjena otrokom iz socialno ogroženih družin do 14. leta starosti. Otroke, ki prejmejo darila, najdejo s pomočjo centrov za socialno delo, šol in vrtcev, je povedala Gorškova in dodala, da skušajo pripraviti darila, ki so čim bolj podobna željam obdarovancev.

Društvo Kameleon sicer nudi tudi brezplačno psihološko pomoč in podporo vsem, ki jo potrebujejo. Po besedah predsednika društva Darka Mihaela Čibeja je pomoč pogosto nedostopna tistim, ki jo najbolj potrebujejo, zato jo nudijo v spletni svetovalnici društva.