Slovenija

Rotnik in Pušnik še v pridržanju

STA/G.G.
5. 11. 2014, 08.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Nekdanji direktor Teša Uroš Rotnik in nekdanji prvi mož borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik Bogdan Pušnik sta zaradi suma kaznivega dejanja s področja gospodarske kriminalitete noč preživela v pridržanju. Kot so danes povedali na Policijski upravi Celje, sta oba še vedno pridržana, preiskave pa še potekajo.

STA

Celjski kriminalisti ob sodelovanju Nacionalnega preiskovalnega urada preiskujejo kazniva dejanja s področja gospodarske kriminalitete, storjena na škodo elektroenergetskega podjetja iz Šoštanja, neuradno je oškodovana Termoelektrarna Šoštanj (Teš).

V torek so pridržali tri osebe, poleg omenjenih Rotnika in Pušnika še davčnega svetovalca Darka Končana, katerega pridržanje pa so odpravili že v torek zvečer. Kako bo s pridržanjem Rotnika in Pušnika, bo znano tekom dneva, pravijo na celjski policijski upravi.

Kriminalisti so aktivnosti opravljali s ciljem utemeljitve sumov storitve kaznivih dejanj pranja denarja. Sumijo, da je eden od osumljencev denar v skupni vrednosti najmanj 870.000 evrov pridobil med leti 2007 in 2013 s storitvijo kaznivih dejanj zlorabe položaja in pravic, ki jih je kot odgovorna oseba gospodarske družbe storil v času med leti 2006 in 2009.

Glavni osumljenec naj bi kriminalni izvor denarja zakrival s pomočjo drugih dveh osumljencev. Dvojica naj bi glavnemu osumljenemu nudila pomoč pri sklepanju različnih pravnih poslov in mu svetovala.

Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena kazen od enega do osem let zapora.