Slovenija

Cel teden bodo neprekinjeno brali Sveto pismo

G.G./STA
12. 10. 2014, 08.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V duhovnem središču sv. Jožefa na Poljanah v Ljubljani se nocoj začenja sedmi Svetopisemski maraton - celotedensko neprekinjeno branje Svetega pisma. Sveto pismo bodo v tem času prebirali tudi v več kot 50 slovenskih krajih. Maraton, ki povezuje kristjane različnih Cerkva, letos nosi naslov Učite se od mene.

Profimedia
Svetopisemski maraton se nocoj ob 20. uri v Ljubljani začenja z uvodnim koncertom ameriškega gospel glasbenika Dona Axoma, ki piše svoje pesmi po izkušnjah hoje za Kristusom. Nato pa bodo pričeli neprekinjeno branje, ki ga bodo med tednom dopolnjevala predavanja in pogovori, so sporočili iz Društva Svetopisemska družba Slovenije.

Tudi letos v tednu maratona organizirajo javno branje Svetega pisma v središču Ljubljane, ki bo vsako popoldne predvidoma na Kongresnem trgu.

Krščansko sveto knjigo bodo v tem času brali tudi v več kot 50 krajih po vsej Sloveniji, kjer bodo potekali mini svetopisemski maratoni. Ti bodo trajali od nekaj ur do ves dan.

Po navedbah organizatorjev se bo ob branju Svetega pisma, ki se ga udeležujejo kristjani različnih Cerkva, v tem tednu zvrstilo več kot 1500 bralcev.

Maratonsko branje Svetega pisma, ki so ga v Sloveniji prvič pripravili leta 2007, bodo v Ljubljani zaključili prihodnjo nedeljo zvečer s premiero monodrame igralca Gregorja Čušina Peti evangelij.