Slovenija

Štihec obljublja pocenitev življenja in nove gradnje

STA
1. 10. 2014, 13.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Kandidat za župana mestne občine Murska Sobota Anton Štihec, ki kandidira s podpisi podpore občanov in je tudi kandidat SDS in NSi, podpira pa ga še civilna iniciativa Modri zbor Antona Štihca, napoveduje pocenitev življenja v občini, avtobusno postajo ob rekonstrukciji železniške ter mestne obvoznice in preureditev križišč v krožišča.

Kot je na današnji predstavitvi svoje kandidature in kandidature Modre liste povedal Štihec, bodo s širitvijo daljinskega omrežja za ogrevanje pocenili življenje predvsem stanovalcem večstanovanjskih objektov, tistim v hišah pa bodo pomagali z nepovratnimi sredstvi za alternativnejše vire ogrevanja in s tem boljšo kakovost zraka.

Vsako gospodinjstvo v občini bo dobilo Modre novice, kjer je predstavljen celoten volilni program Štihca in svetnikov Modre liste ter sedem prednostnih usmeritev razvoja občine s 46 projekti. Med temi so razvoj, temelječ na znanju z razvijanjem informacijske družbe, subvencioniranje predšolske vzgoje, kjer že zdaj dobijo otroci v petih letih 4200 evrov dodatne spodbude, enkratne in izredne denarne pomoči ter varnost v vseh segmentih, od cest do ukrepov za zdravo in zeleno občino ter zaščito pred poplavami.

Štihec in Modra lista napovedujeta celovit razvoj občine, enotno promocijo turistične ponudbe, inkubator za zagon novih podjetij in pomoč mladim podjetnikom, gospodarstvu in kmetijstvu nasploh, iskanje novih vlagateljev ter ugodnosti za najem zemljišč.

Kandidati Modre liste so med drugim poudarili, da bodo kot svetniki delovali neprofitno in v dobro vseh, ne bodo pa gledali na lastne koristi, kot so nekateri počeli doslej. Kot nestrankarska lista obljubljajo tudi povezovalnost.