Slovenija

Plakatna vojna v Novem mestu

STA/J.P.
30. 9. 2014, 12.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Volilni štab novomeškega županskega kandidata Gregorja Macedonija, ki kandidira s podpisi volivcev, je druge županske kandidate in liste javno pozval, naj, kot so zapisali, počistijo predvolilno nesnago z ulic. Tekmeci so jim odgovorili, da naj najprej počistijo pred svojim pragom, saj naj bi Macedonijevi z navedenim oglaševanjem začeli prvi.

Facebook

V Macedonijevem volilnem štabu so pojasnili, da so številni občani njihovega kandidata in štab prosili, da naj kaj ukrenejo "glede histerije s plakati in z lesenimi plakatnimi panoji, ki so preplavili naše ulice, pločnike, celo drevesa in ostala neprimerna mesta".

Ker so v štabu tudi sami ocenili, da so drugi županski kandidati in svetniške liste prestopili meje dobrega okusa, pa vse "vljudno" pozivajo, da z novomeških ulic in okolice tamkajšnjih cest odstranijo plakate ter pospravijo panoje s svojimi plakati.

Menijo namreč, da z njimi onesnažujejo in kazijo okolje, zmanjšujejo prometno varnost, ter da je večina teh panojev in plakatov postavljena nezakonito in brez soglasij, so še opozorili v Macedonijevem štabu.

Iz volilnega štaba skupne kandidatke SD, Zveze za Dolenjsko in SLS Milene Kramar Zupan so jim javno odgovorili, da predlagajo, da naj najprej počistijo pred svojim pragom.

Ko bodo to storili, so pripravljeni reagirati na njihove "levite". Posebej zato, ker so z "inkriminirano nesnago" začeli ravno oni in to veliko pred vsemi drugimi, so še dodali v štabu Kramar Zupanove.