Avto-moto

VW bo predstavil še terenskega golfa variant

Božo Lalič / Auto Bild Slovenija
30. 9. 2014, 09.49
Posodobljeno: 30. 9. 2014, 10.06
Deli članek:

VW bo na avtosalonu v Parizu predstavil model Golf Alltrack, vozilo primerno tudi za zahtevnejše terene.

Medtem ko smo se že razpisali o seatu leon x-perience, bo VW istočasno predstavil še svojo terensko-karavansko različico golfa v izvedbi Alltrack.

Pa gremo od začetka. Na terenski različici Alltrack takoj opazimo, da si vozilo deli karoserijo z izvedbo Variant, a da je nekoliko višje (20 mm večji odmik od tal). Sicer pa izstopajo črne razširitve kolesnih ohišij, zaščita pa se nadaljuje še na pragovih in spodnjem delu odbijačev. V notranjosti sicer ne bo kakšnih večjih sprememb, kar pa tudi ne bi bilo smiselno. Zadovoljiti se bomo morali z usnjenim volanom in glavo prestavne ročice, novimi sedežnimi prevlekami ter nekaj novimi barvnimi dodatki in letvicami.  

Novinec bo imel serijski štirikolesni pogon 4MOTION s haldex sklopko, ki se aktivira še preden nastopi zdrsavanje. Pri nizkih obremenitvah ali v potisni fazi bo vozilo gnano izključno na sprednjo premo, zadnja se pri tem oddvoji, kar bo pomagalo pri varčevanju z gorivom. Je pa po potrebni možno preusmeriti skoraj 100 % pogonskega momenta za zadnjo premo. 

S terenskim voznim profilom lahko aktiviramo tudi funkcijo za nadzorovani spust, spremeni pa se tudi delovanje ABS-sistema. Sicer pa se lahko alltrack pohvali tudi z dobro vlečno silo, zmore namreč vleči do dve toni.

Motorji, ki bodo zanj na voljo so en TSI in trije TDI-ji. 1.8 TSI (132 kW), 1.6 TSI (81 kW), 2.0 TDI (110 kW) in 2.0 TDI (135 kW). Novega alltracka pričakujemo pomladi prihodnje leto.