Slovenija

Dvoboj v Šentjurju

STA
24. 9. 2014, 12.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V Šentjurju se za županski stolček potegujeta aktualni župan Marko Diaci, ki ga je predlagala skupina volivcev, ter Lovro Perčič iz SDS. Kot je dejal Diaci, si je za svoje življenjsko poslanstvo vzel razvoj šentjurske lokalne skupnosti ter delo v skupno dobro Šentjurčanov. Perčič pa se na volitve podaja s sloganom Župan, ki misli na vas.

Mediaspeed
Med največje dosežke svojega dosedanjega dela si šteje sodelovanje z vsemi subjekti v okolju. Po besedah Diacija, magistra ekonomije in poslovnih ved ter inženirja elektrotehnike, so v tem mandatu zasnovali in izvedli pomembne naložbe, med drugim komunalno opremljanje industrijske cone Šentjur-jug, izgradnja vrtca v Hruševcu in izvedba protipoplavnih ukrepov na Voglajni s pritoki.

V morebitnem novem županskem mandatu pa bi se Diaci lotil saniranja posledic zadnje naravne nesreče, nadaljevanja izgradnje vodno-gospodarskih ukrepov, nadaljevanja izgradnje vodovodnega in kanalizacijskega sistema, energetske sanacije stavb ter moderniziranja mreže lokalnih cest.

Njegov protikandidat Perčič, diplomirani upravni organizator, pa je pojasnil, da je omenjeni slogan nastal iz prepričanja, da je treba ljudem pomagati, ne glede na njihov socialni, ekonomski, politični ali verski status.

Po mnenju Perčiča mora župan aktivno soustvarjati pogoje za delo ter zadovoljno življenje občanov. Temeljna izhodišča njegovega volilnega programa so ponovni zagon gospodarstva v Šentjurju z ugodnostmi v obrtnih conah, spodbude za nove podjetnike in iskanje novih investitorjev, prometna infrastruktura, ureditev mestnega in vaških jeder ter sanacija Zdravstvene postaje Planina.