Slovenija

Državna sovražnica številka 1

Žiga Kariž
24. 9. 2014, 07.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

»Minca F. dolguje državi. Minca F. dela na črno. Minca F. je odklonila pomoč, ki ji jo je ponudila država. Ona krade vašo prihodnost!« Tako pravi naša oblast. A naša bralka Minca F. je hkrati primer vsega, kar je narobe z našo domovino. Mi trdimo: ko bo uspelo Minci F., bo uspelo tudi državi. Preberite njeno zgodbo.

Minca F. je bila uspešna podjetnica s 15 zaposlenimi. 

Eden prvih ukrepov države pri reševanj milijardne luknje, ki je nastala zaradi divjega in nepreglednega zadolževanja podjetij in države, je bil izterjati dolgove, ki jih imajo podjetja in posamezniki do države, ter iztrebiti delo na črno in sivo ekonomijo.

Javno so objavili sezname ljudi in podjetij, ki davčni oziroma danes finančni upravi niso poravnali svojih dolgov. Prek plakatov so vse državljane obvestili, da so za pomanjkanje blaginje krivi tisti, ki delajo na črno. Tisti, ki ne izdajajo računov in ne plačujejo davkov. Ljudje, ki dolgujejo in ki ne plačujejo davkov, so postali zločinci, ki jih država neusmiljeno preganja in je zanje tudi pripravila nove, strožje in višje kazni.

Ena izmed »zločink« je tudi Minca F., naša bralka, ki ji je usoda grdo premešala karte. Nekoč je bila uspešna podjetnica s 15 zaposlenimi, urejenim življenjem in svetlo prihodnostjo. Nato pa je tako rekoč čez noč ostala brez vsega.

Kaj vse se je zgodilo Minci pa preberite v današnji izdaji časnika Svet24.