Slovenija

Pod vodo tudi bolnišnica v Murski Soboti

G.T.
16. 9. 2014, 09.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V kletne prostore, kjer so službe za sterilizacijo, fizioterapijo in patologijo, največjo škodo pa sta utrpeli kuhinja in pralnica, je pritekla voda.

V Prekmurju so narasle vode pretekli konec tedna povzročile številne nevšečnosti, prizanesle pa niso niti Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Poplave tudi tokrat Pomurju niso prizanesle.

V vodi so se znašli kletni prostori, v katerih so službe za sterilizacijo, fizioterapijo in patologijo, največjo škodo pa sta utrpeli kuhinja in pralnica. Kot sporočajo iz bolnišnice, so se v sanacijo takoj vključili gasilci, tamkajšnja vzdrževalna služba in zaposleni iz prizadetih enot. »Srečali smo se z velikim problemom, kako oskrbeti bolnike s prehrano in perilom ter sterilizacijo instrumentov in potrebnega operacijskega materiala. Dokler bo potrebno, bodo obroke za bolnike pripravljali v domu starejših,« so dejali v bolnišnici, kjer so bolnike, če bo nastala zamuda pri obrokih oziroma oskrba s hrano ne bo pravočasna, prosili za razumevanje. Za potrebe pralnice so se dogovorili z UKC Maribor, za sterilizacijo pa s Splošno bolnišnico Ptuj, sicer pa se trudijo, da bi prostore teh služb čimprej sanirali in pripravili za delo.