Slovenija

Policisti na Gruškovju prijeli Poljaka, ki ga išče Interpol

U.K.
13. 8. 2014, 11.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje so v torek policisti pri preverjanju identitete moškega z dvojnim, poljskim in španskim državljanstvom ugotovili, da ga Poljska preko Interpola s pripornim nalogom išče zaradi ukvarjanja s prepovedanimi drogami.

Dolenjski list
Preiskovalna sodnica je zanj odredila pripor. Na mednarodnem prehodu Gruškovje je v torek ob 9.30 iz naše države izstopal potnik v osebnem avtomobilu poljskih registrskih oznak, 38-letni državljan Poljske in Španije. Mejnim policistom se je izkazal s poljskim potnim listom, za katerega so policisti ugotovili, da je ponarejen.
V postopku ugotavljanja njegove identitete so policisti ugotovili njegovo pravo ime. Kmalu so tudi ugotovili, zakaj se je predstavljal s tujim imenom. V Schengenskem informacijskem sistemu so zanj razpisali ukrep "prijetja z namenom izročitve", ker ga Poljska preko Interpola z evropskim pripornim nalogom išče zaradi ukvarjanja s prepovedanimi drogami in psihotropičnimi sredstvi.
Policisti so ga privedli na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zanj odredila pripor.