Slovenija

Predsednik Pahor muslimanom zaželel obilo radosti ob bajramu

STA
28. 7. 2014, 14.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Predsednik republike Borut Pahor je ob začetku ramazanskega bajrama, s katerim muslimani po vsem svetu zaključujejo enomesečno pot postnega odrekanja zaradi potrjevanja trajnih duhovnih vrednot človeka, vsem muslimanom zaželel obilo radosti ob skupnem veselem praznovanju.

Arhiv Svet24
Kot je Pahor zapisal v čestitki muftiju Nedžadu Grabusu, je prepričan, "da vsako prizadevanje za krepitev zavesti o pomenu človeške solidarnosti, empatije, iskrenosti, medsebojnega spoštovanja in prijateljstva pomembno prispeva k utrjevanju zavedanja o veljavi dialoga za sožitje, mir, varnost in blaginjo vseh, ne glede na našo versko, politično, rasno ali drugo pripadnost".

Bajram je za muslimane po vsem svetu največji praznik. Islamska skupnost v Sloveniji je bajramske slovesnosti organizirala v 18 mestih po državi, osrednja pa je potekala v Športni dvorani Slovan na Kodeljevem v Ljubljani, kjer je molitev vodil Grabus. Med drugim je dejal, da praznujejo enega najsrečnejših bajramov, saj so tik pred ramazanom začeli izkopavati zemljo za Islamski kulturni center v Ljubljani.