Slovenija

Danes tudi uradno odprtje Gorenjske plaže

STA
25. 7. 2014, 10.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Sodobno opremljen bazenski in kulturni kompleks ob vhodu v Tržič, ki je v minulih dneh že sprejel prve kopalce, bo danes tudi uradno odprt. Kompleks, ki vključuje tudi amfiteater za kulturne in družabne dogodke, je bistvenega pomena za Tržičane, hkrati pa bo obogatil turistično ponudbo mesta, je pred dnevi ocenil župan Borut Sajovic.

Tržič.net
Javni bazen v Tržiču je standard vse od leta 1961, zato so se, ko je bil objekt dotrajan in je začel spuščati vodo, odločili povsem na novo urediti območje bazena. Za projekt so prejeli 2,7 milijona evrov evropskih sredstev, celotna investicija pa je znašala 4,3 milijona evrov, od katerih je občina prispevala 1,3 milijona evrov.

Površine novih bazenov so primerljive z nekdanjim bazenom, tako da je vodnih površin 974 kvadratnih metrov, naenkrat pa je lahko na območju bazena do 500 ljudi. Od nedelje do četrtka bo Gorenjska plaža, ki jo označuje celostna podoba natikačev in kopalk, razporejenih v rdeči nagelj, odprta med 9. in 19. uro, ob petkih in sobotah pa do 21. ure. Ure obratovanja bo javno občinsko podjetje, ki je upravljavec kompleksa, v prihodnje prilagajalo željam kopalcev.

Poleg sklopa bazenov sta v kompleksu tudi gostinski objekt, za katerega pa občina še ni uspela najti najemnika in zato v letošnji poletni sezoni ostaja zaprt, ter prireditveni prostor za kulturne in družabne prireditve. Slednjemu manjka še streha, ki pa bo glede na pogoste vremenske nevšečnosti fiksna in ne premična, kot je bilo prvotno načrtovano.