Slovenija

Jolanda Batagelj, polna lepih presenečenj

T.M.
8. 7. 2014, 07.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Prava redkost je, ko se v medijih pojavi Jolanda Batagelj, ki je svoje največje uspehe dosegala s priimkom Čeplak. Še toliko večja posebnost je, če se odzove na povabilo novinarjev, kot je to storila v Prepovedanem položaju Taje Zuccato.

Prišla je povsem prenovljena, s pričesko, ki je prej nismo bili vajeni, z energijo, ki je žarela malce drugače kot pred leti, in zgovorna, kot še nikoli poprej. V sproščenem in skoraj že prijateljskem klepetu smo izvedeli, da zaman čakamo na njeno spektakularno vrnitev na atletske steze.

Tekmovalne tekaške čevlje je že zdavnaj postavila v kot, le za uradno veliko slovo še čaka pravi trenutek. Pomembnejše od slovesa je njeno novo poslanstvo, o katerem pravi, da jo je pošteno spremenilo. Materinstvo je na nekdanjo evropsko in svetovno prvakinjo vplivalo blagodejno, spremenila se je v odnosu do sebe in sveta. Celo pomladila se je, pravi.

»Za moj mladostni videz sta najbolj zaslužni sedemmesečni hčerkici, pa tudi mož Andrej prispeva svoje,« je presenetljivo iskrena Jolanda, ki sicer skrbno skriva svojo zasebnost. Nekoč je bila šampionka, danes je predvsem mama, žena in gospodinja. Nič ji ni odveč, rada se postavi tudi za štedilnik in kaj dobrega skuha, loti pa se tudi peke slastne pice. Okolica je nad preobrazbo atletinje navdušena, sosedje pa brez zavisti priznavajo, da je odlična mamica.