Slovenija

Bo Černač zrušil Janšo?

Črt Kaker
23. 6. 2014, 16.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Potem ko se je začelo govoriti, da bo Zvonko Černač prevzel vodenje stranke SDS po Janševem odhodu, naj bi ta povsem pobesnel. Kot drugi kandidat za zamenjavo se omenja Andrej Vizjak.

Mediaspeed

Ob odhodu Janeza Janše na prestajanje dveletne zaporne kazni zaradi sodbe v zadevi Patria so poslanci njegove stranke kar tekmovali v tem, kdo mu bo dokazal večjo zvestobo, in to s stražo pred zaporom dokazujejo dan za dnem. »To je posledica hude jeze Janeza Janše, ko se je v stranki začelo resno govoriti, da bo po njegovem odhodu v zapor vajeti verjetno prevzel podpredsednik stranke Zvonko Černač je dejal naš vir blizu stranke SDS.

Vsi, ki Janeza Janšo dobro poznajo, vedo, da ga rešetke nikoli niso ovirale pri izvajanju reda in discipline.

Černač je sicer med najbolj zvestimi oboževalci svojega predsednika, pa vendar po pričevanju našega vira ne skriva ambicij, da bi lahko Janšo nekoč nasledil. Kot drugi kandidat za zamenjavo se omenja mag. Andrej Vizjak. Zanimivo je, da je v zadnjem času Vizjak nekako bolj v ozadju. Morda prav zato, da bi laže pripravil teren zase, saj na tem področju vsekakor ni pametno delati na očeh Janeza Janše, ki o svoji zamenjavi sploh ne razmišlja. Janša ima namreč stranko za svojo, kar je dal jasno vedeti na zborovanju v petek pred odhodom v zapor na Dobu, ko je svojim privržencev dejal: »Hvala za vso podporo meni, moji družini in moji stranki.«

 Vsi, ki Janeza Janšo dobro poznajo, menijo, da ga rešetke nikoli niso ovirale pri izvajanju reda in discipline. »Morda ga bo prav stroga zaporska disciplina še bolj motivirala, da bo poostril ukrepe tudi v svoji stranki. To pa je seveda tisto, česar se vsi znotraj stranke bojijo,« še dodaja naš vir.

Nekateri politični poznavalci pa s kančkom humorja že govorijo, da zna ob vrnitvi iz zapora vrste svoje stranke še močno okrepiti s sojetniki iz Doba. »Saj takšnih, ki so prepričani, da so zaprti po krivem, tam res ne manjka,« je za konec dodal naš vir.