Slovenija

Luka Koper izgubila proti Časarju

M. R.
11. 6. 2014, 19.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Po presoji koprskega okrožnega sodišča posel nekdanje uprave Luke Koper pod vodstvom Roberta Časarja z gradbincem CM Celje ni oškodoval podjetja.

Arhiv Svet24

Gre za že drugo odškodninsko tožbo, ki jo je Luka izgubila proti Časarjevi upravi, na sodišču pa so v obravnavi še štiri tožbe.

Luka je leta 2009 na podlagi pogodbenega aneksa plačala 700.000 evrov podjetju CM Celje, ki je podaljševalo prvi pomol. Po Časarjevi razrešitvi z mesta predsednika uprave pa so v Luki, ki jo je takrat vodil Gregor Veselko, na podlagi ugotovitev izredne revizije ocenjevali, da je šlo za nepotreben in za podjetje škodljiv aneks, in terjali nazaj denar od nekdanje uprave – poleg Časarja so bili v njej še Aldo in Marjan Babič ter delavski direktor Boris Marzi. Vendar je sodišče odškodninski zahtevek v celoti zavrnilo.

Na sodišču so v obravnavi še štiri tožbe.

V Luki Koper odločitve niso želeli komentirati, izrek sodbe bodo najprej natančno proučili in se potem odločili o nadaljnjih korakih. Časar pa za medije že dolgo ni več dosegljiv – kot je znano, se je po tem, ko so ga v zadevi Orleška gmajna pravnomočno obsodili na pet let in devet mesecev zapora, za njim izgubila sled.