Črna kronika

Črni ponedeljek: poplava moških trupel

M. R.
11. 6. 2014, 18.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Hrvaški gorski reševalci so iz reke Mure potegnili truplo 51-letnega beltinskega podjetnika Igorja Rousa, ki so ga pogrešali od četrtkove nesreče čolna pri splavu v Novakovcu. Pri naselju Prebačevo v občini Šenčur so kranjski gasilci iz reke Save potegnili truplo 67-letnega Tržičana Janeza Košelnika, ki je 6. maja na območju Šobca padel v Savo Bohinjko, ob njem pa še truplo moškega, katerega identiteto še ugotavljajo. Moško truplo je naplavila tudi Idrijca, policisti pa glede na okoliščine ne izključujejo možnosti, da gre za 58-letnega Milana Božiča iz Dolenje Trebuše, ki je neznano kam odkorakal 1. maja.

Arhiv Svet24

Hrvaški gorski reševalci so truplo beltinskega podjetnika Igorja Rousa iz reke Mure potegnili v ponedeljek popoldne, približno 40 kilometrov od kraja nesreče. Kot je znano, se je skupina devetih slovenskih državljanov z območja Pomurja prejšnji četrtek odpravila na spust po reki Muri. Družba se je z aluminijastimi čolni nameravala spustiti do Donjega Miholjca v Slavoniji, pri Novakovcu v Medžimurju pa se je plovilo zaradi bližnjega srečanja s potopljenim drevesom prelomilo na polovico. Osmerici se je iz reke Mure uspelo rešiti, za Rousom pa se je za nekaj dni izgubila sled.

Arhiv Svet24
Iz reke Save pri naselju Prebačevo v občini Šenčur so kranjski gasilci v ponedeljek izvlekli dve utopljeni osebi. Kot pojasnujejo na kranjski policijski upravi, so utopljenca v okviru iskalne akcije že v nedeljo opazili potapljači, a ju zaradi smeti in vejevja niso mogli potegniti iz vode. V akciji so sicer iskali 68-letnega Tržičana Janeza Košelnika, ki ga je 6. maja odnesla Sava Bohinjka. Po naših informacijah se je Košelnik sprehajal skupaj z ženo in hčerko, ko je po strmem bregu nenadoma zgrmel v reko in si pri tem poškodoval glavo. Košelnik, sicer ljubiteljski rezbar, naj bi želel odlomiti eno od vej, a mu je pri stegovanju spodrsnilo. Kranjski gasilci so ob Košelniku iz reke potegnili še truplo moškega, ki je bil v vodi dlje časa, zato je ugotavljanje njegove identitete težje in bo trajalo dlje časa.
Arhiv Svet24
Moško truplo, na katerem po naših informacijah ni bilo znakov nasilja, je naplavila tudi Idrijca, in sicer pri naselju Slap ob Idrijci. Kot pojasnjujejo na novogoriški policijski upravi, bo identiteta utopljenca znana v kratkem, glede na okoliščine pa modri angeli ne izključujejo možnosti, da gre za 58-letnega Milana Božiča in Dolenje Trebuše, ki ga svojci pogrešajo od 1. maja.